Raed Arafat, despre relaxarea graduala: "O creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat"

,

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că oamenii trebuie să se obişnuiască cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, între care măsurarea temperaturii.


In articol:

" Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat", consideră el.

Rad Arafat a declarat, luni seară, la Digi 24, că faptul că multe persoane folosesc maşinile personale este un lucru bun pentru că nu aglomerează transportul în comun.

El a atras însă atenţia că dacă în maşină se urcă persoane care nu locuiesc în aceeaşi casă trebuie să poarte mască.

El a mai spus că nu este bine ca oamenii să stea la cozi şi că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea pe partea lui în sensul de a proteja oamenii.

" Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei", a adăugat el.Arafat a vorbit şi despre importanţa relaxării graduale.


"Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat.

Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor", a afirmat el.

El a menţionat şi faptul că unii oameni nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket.

" A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect... Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri.
Este normal ca în faza asta, daca intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura"
, a subliniat el.

Citeste si: Amenzi usturatoare in starea de alerta! Ce nu ai voie sa faci incepand de astazi

Citeste si: Dovedit stiintific: masca purtata la scara larga reduce transmiterea noului coronavirus

Citeste si: Avertisment: Nu se stie daca va exista vaccin! Ce se intampla in lume

 

Citește-ne pe
Citește și:

Adrian Streinu Cercel: "Masca e cea care va face diferenta". Care este procentul infectarilor

Renate Weber: Cei de la Comisia de la Veneția s-au speriat. Parlamentul a încălcat articolul 60 din Constituție

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Nelu Tataru: "Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte"

Primul vaccin testat pentru coronavirus a dat rezultate promitatoare. Cand incepe productia la scara larga

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies