Helmuth Duckadam împlinește astăzi 64 de ani. Care este povestea de viață a „Eroului de la Sevilla”

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 apr 2023, 09:00

Helmuth Duckadam împlinește astăzi 64 de ani

Sursa: Facebook Helmut Duckadam

Helmuth Duckadam împlinește astăzi 64 de ani, iar aceasta este povestea de viață a unuia dintre cei mai buni portari din România.

Helmuth Duckadam s-a născut chiar de Ziua Păcălelilor, iar în copilărie, acest lucru i-a ajutat pe colegii săi să facă diferite glume pe seama lui, însă acest lucru nu l-a făcut să fie unul dintre cei mai buni portari

din țara noastră.

Citește și: Helmuth Duckadam, în doliu! Tatăl eroului de la Sevilla a murit! Mesaj emoționant

Helmuth Duckadam împlinește astăzi 64 de ani

Helmuth Duckadam s-a născut la data de 1 aprilie 1959, la Arad. Data la care s-a născut l-a făcut pe Duckadam să nu iasă din casă de ziua lui, ba chiar să nu meargă la școală pentru a nu cădea în plasa glumelor gândite de colegii lui. Pasiunea sa pentru fotbal a început la vârsta de 6 ani, atunci când a început să practice sportul, urmând ca 13 ani mai târziu să își facă debutul pe teren la echipa de liga a doua, FC Olt Scornicești. 

După doar un sezon jucat la această echipă, acesta a fost transferat la FC Corvinul Hunedoara, echipă la care a jucat timp de 4 ani, perioadă în care a ajutat echipa să promoveze în rima ligă și să câștige Cupa României în 1985. În anul 1986 a ajuns să fie unul dintre legendarii fotbaliști ai României atunci când a apărat patru lovituri de 11 metri ale echipei FC Barcelona, el fiind portar pentru Steaua. Această performață a ajuns să fie amintită și în Cartea Recordurilor.

Pentru Steaua, Duckadam a jucat 5 ani, perioadă în care a reușit să aducă prețioase titluri pentru România, precum patru titluri de campion al României, două Cupe ale României și Cupa Campionilor Europeni din 1986. În perioada cea mai bună a carierei sale Helmuth Duckadam a fost nevoit să ia o pauză de la fotbal după ce a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, suferind de anevrism.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

În anul 1989, Duckadam revine pe teren și joacă încă două sezoane, după care a decis să renunțe la cariera sa de fotbalist. Deși nu a mai fost fotbalist, acesta a fost antrenor secund la Steaua București, sub conducerea antrenorului Anghel Iordănescu, iar în anul 2003 a devenit director sportiv la Dinamo București. 

Citește și: Sotia lui Helmuth Duckadam, OPTIMISTA in privinta starii de sanatate a fotbalistului VIDEO

Motivul despărțirii dintre Helmuth Duckadam și fosta lui soție

Helmuth Duckadam este căsătorit din anul 2007 cu Alexandra, însă înainte de această căsătorie, portarul a mai avut un mariaj ce a durat 27 de ani. După o lungă perioadă în care a păstrat tăcerea cu privire la motivul despărțirii, acesta a decis să răspundă la întrebarea de pe buzele tuturor.

Revenire de senzație în showbiz.

Eu am fost căsătorit 27 de ani cu Ildiko. Ne-am despărțit pentru că nu am putut să mă obișnuiesc în SUA”,  a declarat portarul în cadrul unui interviu. Cu toate că aceasta este varianta sa, fosta lui soție spune că acesta a avut o relație în timp ce era căsătorit cu ea. ”Ştiam cu mult înainte să divorţăm că Helmuth are pe altcineva. Cu toate acestea, a fost o perioadă în care nici el şi nici eu nu am vrut să rupem mariajul. În cele din urmă, acest lucru s-a întâmplat după ce s-a întors în România din America. Eu am decis să rămân în SUA şi am stabilit că ar fi mai bine să ne despărțim”, a declarat Ildiko. 

Citește și: De Halloween, Brigitte Duckadam, fiica lui Helmuth Duckadam s-a costumat in vrajitoare

Surse: Facebook Helmut Duckadamwowbiz.ro, playtech.ro