Guvernul a luat decizia finală cu privire la schimbările din Codul Fiscal. Pe ce vor da românii mai mulți bani de la 1 august

,
adrian-câciu-guvern-schimbări-cod-fiscal

Guvernul a luat decizia finală cu privire la schimbările din Codul Fiscal

[Sursa foto: Istock]

Guvernul a decis care vor fi schimbările din Codul Fiscal. Românii vor trebui să scoată mai mulți bani pentru anumite vicii pe care le au și, de asemenea, plafonul care acorda facilități pentru domeniul construcțiilor și cel pentru industria alimentară va scădea și el.


In articol:

Guvernul a decis ca, de la 1 august, accizele pentru tutun și pentru alcool să crească. De asemenea, vor exista schimbări și în ceea ce privește domeniul alimentar și cel al construcțiilor, întrucât plafonul pentru care se acordau facilități va scădea.

Guvernul a luat decizia prin intermediul unei Ordonanțe astăzi, 15 iulie

Guvernul României a decis, astăzi, 15 iulie, o serie de modificări ale Legii nr.227/2015 cu privire la Codul Fiscal.

„Astăzi am adoptat forma finală a ordonanţei privind modificările la Codul fiscal. Sunt o o serie de măsuri care intră in vigoare de la 1 ianuarie 2023 şi câteva măsuri care intră în vigoare începând din data de 1 august 2022. O să accentuez această chestiune privind abordarea echilibrată pe această reformă fiscală, pentru că au fost o serie de poziţii ale mediului public prin care s-a solicitat o abordare mai radicală.

Guvernul a considerat că, la acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal ci este bine să-şi continue traiectoria de susţinere a mediului de afaceri şi de consolidare a mediului de afaceri onest.

Citeste si: Românii vor plăti taxe mai mari. Ce măsuri fiscale pregătește Guvernul

adrian-câciu-guvern-schimbări-cod-fiscal

Guvernul a luat decizia finală cu privire la schimbările din Codul Fiscal

[Sursa foto: Facebook: Adrian Câciu]

O diminuare a plafonului pentru care se acordă facilităţi la construcţii şi industria alimentară de la 30.000 de lei la 10.000 de lei, începând cu data de 1 august, o ajustare a accizelor la tutun, inclusiv tutun încălzit, începând cu data de 1 august, dar şi la alcool, având în vedere faptul că aceste accize, la tutun, nu au fost actualizate în acest an. Necesitatea unui calendar predictibil de cinci ani pentru accize şi pentru alcool, faptul că nu au fost ajustate încă din 2015, o eliminare a facilităţilor privind deductibităţile la tranzacţiile imobiliare şi revenirea la impozitarea la valoarea reală”, a spus Adrian Câciu.

Plafonul până la care microîntreprinderile pot funcționa va fi redus la jumătate de milion de euro

„O ajustare a cotei privind impozite pe dividende de la 5 la 8%, o ajustare a plafonului privind veniturile din activităţi independente pe persoană fizică autorizată, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi norma de venit – reducerea acestui plafon de la 100.000 de euro la 25.000 de euro.

O limitare a beneficiilor impozitate favorabil la 33% faţă de salariu aflat în plată şi ajustarea modului în care se plătesc contribuţiile şi impozitul la contractele part-time, evident cu păstrarea unor excepţii. Dacă cumulul contractelor part-time este la nivelul unui salariu minim, atunci se plătesc contribuţiile proporţional cu contractele part-time, dacă nu se plătesc contribuţii la nivelul salariului minim. Pe de altă parte, există şi excepţiile cu privire la studenţi, elevi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Citeste si: Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea salariilor. Acesta este de părere că demnitarii trebuie să strângă „cureaua”

Totodată, am ridicat la 4.550 de lei plafonul pentru care salariaţii din România beneficiază de reduceri, pentru cei care au persoane în întreţinere, şi am introdus reduceri suplimentare pentru cei care sunt tineri până la 26 de ani sau pentru familiile care au câte un copil în întreţinere sau 2 sau 3 în funcţie de numărul de copii, o deducere suplimentară de 100 de lei/copil”, a mai spus ministrul Finanțelor, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Scumpirile în România continuă. Guvernul a anunțat noi măsuri fiscale

Președinția ucraineană: Forțele Armate au eliberat 454 de localităţi în Harkov

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Românii vor plăti taxe mai mari. Ce măsuri fiscale pregătește Guvernul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies