Google Romania, amenda pentru "Catedrala Prostirii Neamului". CNCD a reclamat discriminarea

,

Google România (București) a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 10.000 de lei


In articol:

Google România (București) a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 10.000 de lei după ce nu a luat nicio măsură și nu a informat centrala cu privire la schimbarea pe Google Maps a denumirii Catedralei Mântuirii Neamului cu „Catedrala prostirii neamului”.

Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat CNCD.

De asemenea, Colegiul CNCD obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română), se mai arată în comunicat.

La începutul lui mai, denumirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbată pe Google Maps cu titulatura de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Nu este prima oară când denumirea este modificată de utilizatori, ulterior pe internet a mai fost denumită și ”Catedrala Falei Patriarhului” și "Catedrala șpăgarilor!”.

Citeste si: Ce le-a spus IPS Teodosie credinciosilor, inainte sa imparta Lumina, noaptea trecuta: "Vreau sa simtiti ca ati avut parte de Inviere"

Citeste si: Ce spune Patriarhia despre denumirea "Catedrala Prostirii Neamului", aparuta pe Google Maps

Citeste si: Preot retinut pentru viol si abuz sexual. Scandalul de la Episcopia Husilor

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele 10 reguli de respectat in biserici. Cum se vor desfasura slujbele din interiorul lacaselor de cult

China domină categoric Jocurile Olimpice: cum arată clasamentul pe medalii și locul ocupat de România

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

E jale! Intai Suceava, acum Vrancea. 60 de persoane testate pozitiv in ultimele 24 de ore

Ella de la "Puterea dragostei", mesaj subtil pentru Jador! Iata cum a fost surprinsa frumoasa bruneta pe un iaht, meditand la iubirea sa neimplinita!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies