Cele 10 reguli de respectat in biserici. Cum se vor desfasura slujbele din interiorul lacaselor de cult

,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au semnat ordinul comun pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au semnat ordinul comun pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase.

Potrivit documentului consultat de STIRIPESURSE.RO, document care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, bisericile şi credincioşii trebuie să respecte 10 reguli în cazul slujbelor în interiorul lăsaşelor de cult.

Cele 10 reguli de respectat in biserici

I. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților

1. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

2. La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

3. În interiorul lăcașului de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

4. Accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de igienă și distanțare fizică în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase.

6. La activitățile religioase din interiorul lăcașului de cult și din locațiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcașului de cult), se desfășoară cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

8. Slujbele religioase desfășurate în curtea lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

II. Măsuri sanitare specifice

1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioșii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.

2. Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujbele din interiorul bisericilor? Decizia luată de autorități

Citeste si: Ce rămâne în continuare interzis până la 1 iulie? Nelu Tătaru: "Încă nu..."

Citeste si: Raed Arafat, dezvaluiri socante. Sunt cresteri majore la numarul de pacienti in Terapie Intensiva

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

E jale! Intai Suceava, acum Vrancea. 60 de persoane testate pozitiv in ultimele 24 de ore

FOTO - Descoperire epocală în orașul antic scufundat din Egipt: obiecte din secolul al IV-lea î.e. n. păstrate impecabil

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Horoscop 18 iunie. O zodie află că a fost înșelată!

Cum arată Berna în costum de baie? Fotografia care i-a pus pe jar pe urmăritorii de pe instagram

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies