Ce spune Patriarhia despre denumirea "Catedrala Prostirii Neamului", aparuta pe Google Maps

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat la modificarea pe Google Maps a numelui Catedralei Mântuirii Neamului.

"Despre acești oameni puțini, dar foarte activi și vocali, pentru care fascinația utopiei socialismului ateist continuă și azi în forme noi, Vasile Bănescu spune: „Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, a spus Banescu, potrivit hotnews.ro.

În urmă cu o zi denumirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbată pe Google Maps cu titulatura de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Nu este prima oară când denumirea este modificată de utilizatori, ulterior pe internet a mai fost denumită și ”Catedrala Falei Patriarhului” și "Catedrala șpăgarilor!”.

Citeste si: IPS Teofan solicita Guvernului sa permita credinciosilor de Paste sa mearga "pentru un minut pana in fața bisericii sau la cimitir"

Citeste si: Reactia Bisericii dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut schimbarea acordului cu Ministerul de Interne

Citeste si: Anuntul Bisericii despre voluntarii care urmau sa distribuie Lumina de Paste

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate