Gestul incalificabil care este interzis de Sfânta Maria 2022. Aduce multă suferință celui care face asta pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului

,
Adormirea Maicii Domnului superstiții

Ce nu trebuie să facem niciodată pe data de 15 august

[Sursa foto: Facebook]

Adormirea Maicii Domnului este celebrată anul, la data de 15 august și este o sărbătoare extrem de importantă pentru Biserica Ortodoxă datorită faptului că l-a născut pe Fiul lui Dumnezeu.


In articol:

Creștinii sunt pregătiți pentru al treilea post din an, Postul Adormirii Maicii Domnului, primele două fiind Postul Paștelui, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar ultima perioadă de postit a anului 2022 este postul Crăciunului.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfânta Maria 2022. Alimentele pe care credincioșii e bine să le împartă de Adormirea Maicii Domnului

Ce gest este de neiertat în ziua Adormirii Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului superstiții

Superstițiile legate de foc sunt și superstițiile Postului Adormirii Maicii Domnului

[Sursa foto: unsplush]

Superstițiile legate de ziua Adormirii Maicii Domnului se întrepătrund cu cele ale focului. În multe sate româneşti, nu se aprinde focul cu două zile înainte de această   sărbătoare. Se spune că, în caz contrar, oamenii riscă să se îmbolnăvească, să le ia foc toate lucrurile personale şi să ia boli care vor fi fatale pentru cei ce mănâncă gătit la foc în aceste zile.

Citeste si: Minivacanță de Sfânta Maria, august 2022. Câte zile libere primesc salariații cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

O altă superstiţie legată de ziua Adormirii Maicii Domnului spune că nu este bine să se aprindă focul în sobă, acesta fiind un gest care atrage boala şi ghinionul.

Gospodarii vor avea recoltele blestemate şi fără roade dacă vor lucra în această zi mare, de Sfânta Maria, iar vitele li se vor îmbolnăvi şi gospodăria se va destrăma.

A început cel mai important post, Postul Adormirii Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului superstiții

Al treilea post din an a început

[Sursa foto: Facebook]

Perioada postului a început la data de 31 iulie și durează două săptămâni, iar această perioadă îi pregătește pe credincioși pentru două mari sărbători: Schimbarea la Față a Domnului, de pe 6 august și Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august. În acest interval de două săptămâni este o singură dezlegare la pește, pe 6 august.

Citeste si: Gestul care îți aduce năpasta în casă. Nu trebuie să-l faci niciodată, dacă vrei ca familia ta să fie în siguranță

Creștinii trebuie să nu consume lapte, ouă, carne, dar cum postul nu ține doar de hrană, dar și de comportamentul nostru, iar de aceea nu trebuie să facem fapte rele sau să dorim răul cuiva. Acest post este unul cu o importanță deosebită mai ales pentru faptul că Maica Domnului a postit înainte de a trece în neființă.

Abținerea de la anumite alimente este o formă în care arătăm aprecierea și respectul și trebuie realizată cu bunăstare și iertare.

 

Surse: fanatik.ro, stirimondene.eu

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune pentru omenire! Cercetătorii ar fi creat un vaccin împotriva cancerului, cu un mare potențial

Surpriză la bursă! Acțiunile italiene cresc după victoria istorică a Giorgiei Meloni

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Exclusiv! Visul lui Emily Burghelea de a deveni din nou mamă s-a împlinit: "Da, ne mai dorim încă 3 copii!" Cum a reacționat soțul ei când a aflat vestea cea mare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies