Gabriela Firea nu este de acord cu interzicerea avortului: „Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 apr 2023, 03:00

Gabriela Firea nu este de acord cu interzicerea avortului

Sursa: Facebook: Gabriela Firea

Printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Gabriela Firea și-a exprimat susținerea pe care o are în legătură cu avortul. Ministrul a declarat că femeile nu pot fi obligate să dea naștere unui copil, chiar dacă acest lucru înseamnă să își piardă viața.

Gabriela Firea și-a exprimat susținerea pe care o acordă avortului, după ce Statele Unite ale Americii au decis să îl interzică prin lege.

Aceasta a făcut referire la femeile care și-au pierdut viața atunci când au născut, menționând că nimeni nu le poate obliga să nască sau să își piardă viața.

Mai mult decât atât, ministrul a mai adăugat faptul că, în orice țară care va interzice avortul, femeiele vor muri, deoarece vor încerca să avorteze prin diferite modalități neacceptate din punct de vedere medical.

Gabriela Firea susține „dreptul femeilor de a decide pentru viața și pentru corpul lor”

„Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp. Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru.

Citeste si: Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia, dar doar cu o condiție care a scandalizat

Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a scris Gabriela Firea.

Ministrul punctează importanța educației sexuale

Gabriela Firea a atins încă un subiect sensibil în țara noastră: educația sexuală. Aceasta a mărturisit că, dacă tinerii ar avea suficiente informații despre relațiile intime, ar putea fi evitate multe sarcini nedorite, ceea ce ar duce, automat, la un număr mult mai mic de avorturi.

Vouchere sociale 2023. Când intră pe card a patra tranșă de bani

Citeste si: Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii are în plan să anuleze dreptul de a avorta

„Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare.

Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”, a concluzionat Gabriela Firea, conform digi24.ro.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.