Ce alternative au propus femeile din America, după ce avortul a fost interzis prin lege

,
avort-america-pastile

Statele Unite ale Americii au decis să interzică prin lege avortul. Acest lucru nu a fost primit cu brațele deschise de către femeile de peste ocean, motiv pentru care au decis să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile.


In articol:

După ce avortul a fost interzis prin lege în Statele Unite ale Americii, femeile au început să protesteze masiv în legătură cu această decizie. Mai mult decât atât, cererea pentru avortul medicamentos este din ce în ce mai mare în America, fiind o alternativă a avortului clasic.

Conform libertatea.ro, după ce Curtea Supremă a anunțat interzicerea avortului, au fost înregistrate aproximativ 100 de cereri de programări pe adresa ”Just The Pill”. Aceasta este o organizație non-profit care distribuie pacientelor pastile ce le ajută să avorteze.

Până ca interzicerea prin lege a avortului să aibă loc, numărul cererilor pentru astfel de medicamente era de patru ori mai mic. Aceste medicamente sunt folosite în primele 10 săptămâni de sarcină.

Citeste si: Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia, dar doar cu o condiție care a scandalizat

Din luna octombrie 2020 și până în prezent, ”Just the Pill” a ajutat mai mult de 2.500 de femei să obțină consultații ce le-au permis să intre în posesia pastilelor pentru avort.

Cum pot intra femeile în posesia pastilelor pentru avort?

În urma unei consultații din partea unui medic, ce poate avea loc atât virtual, cât și fizic, femeilor li se trimit pastilele prin poștă.

„Când oamenii spun că ne întoarcem la zilele de dinainte de Roe vs Wade, nu există totuși o mașină a timpului – acum avem o situație farmaceutică foarte diferită”, a spus Katie Watson, cercetătoare în domeniul constituțional și expertă în etică medicală la Feinberg School of Medicine de la Northwestern University, relatează libertatea.ro.

avort-america-pastile

Ce alternative au propus femeile din America, după ce avortul a fost interzis prin lege

Ce alternative au propus femeile din America, după ce avortul a fost interzis prin lege

 

[Sursa foto: Unsplash]

Cu toate acestea, țările care interzic avortul îl interzic, automat, și pe cel medicamentos, lucru ce continuă să creeze nemulțumiri în rândul femeilor care nu sunt de acord cu această decizie.

Din cauza acestui lucru, autorităție statale și organizațiile care nu sunt împotriva avortului ajută femeile să obțină pastilele de care au nevoie pentru a avorta.

Consultațiile pentru a primi pastilele pentru avort se vor face în clinici mobile

În scurt timp, ”Just the Pill” vrea să trimită în Colorado o clinică mobilă în care femeile care vor să primească pastilele pentru avort să fie consultate înainte.

După ce controlul va fi făcut, femeile însărcinate vor primi și pastilele de care au nevoie și încă patru clinici mobile urmează să fie puse în funcțiune.

Citeste si: Sfatul părintelui Constantin Necula pentru femeile care fac întrerupere de sarcină: „Le trebuie o maturitate să înfrunte momentul acela”

„Acționând la granițele statelor, vom reduce povara pentru pacientele din statele cu interdicții sau limite severe care trebuie să călătorească. Clinicile noastre mobile se pot adapta rapid la deciziile instanțelor și autorităților, mergând acolo unde este nevoie”, a spus Julie Amaon, directoarea medicală a organizației.

Programul de clinici mobile va purta numele de ”Abortion Deliverd” și va oferi pacientelor, care au o sarcină avansată sau care nu preferă avortul medicamentos, un avort chirurgical.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Sfatul părintelui Constantin Necula pentru femeile care fac întrerupere de sarcină: „Le trebuie o maturitate să înfrunte momentul acela”

Joe Biden condamnă 'atacul brutal' asupra lui Salman Rushdie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia, dar doar cu o condiție care a scandalizat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies