Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia, dar doar cu o condiție care a scandalizat

,
sarcină-japonia-avort-pastilă

Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia

[Sursa foto: Istock]

Japonia va aproba pastila pentru avort, însă femeile o vor putea folosi doar cu o condiție ce a stârnit un val de controverse. Activiștii susțin că acest lucru este împotriva drepturilor de reproducere al femeilor.


In articol:

În ciuda faptului că Japonia se pregătește pentru a aproba pastila împotriva avortului, femeile nu o vor putea administra decât dacă vor primi consimțământul partenerului de cuplu. Acest lucru a fost stabilit prin Legea Japoniei din 1948 privind protecția mamei.

Activiștii nu sunt de acord cu această lege, deoarece susțin că, în acest fel, drepturile de reproducere ale femeilor sunt încălcate.

„În principiu, credem că este necesar consimţământul partenerului, chiar dacă avortul este indus de un medicament pe cale orală”, a spus Yasuhiro Hashimoto, un oficial al Ministerului Sănătății, conform Stirileprotv.ro.

Citeste si: Incredibil cum arată Corina Caciuc la nici două săptămâni după ce a născut! Proaspăta mămică are o siluetă de invidiat

Ce decizie au luat activiștii

Vizibil deranjați de aceste măsuri, activiții au luat inițiativă și au decis să ceară autorităților sanitare din Japonia să renunțe la legea prin care femeile pot avorta doar cu acordul partenerului, deși niciun medic nu le-a prescris medicamentul înainte.

Acest lucru a fost pus și pe seama faptului că, în anul 2021, o fată de doar 21 de ani a fost arestată, după ce trupul copilului nou-născut a fost găsit într-un parc din Japonia.

Aceasta a declarat că a vrut să renunțe la sarcină, însă nu a putut, deoarece partenerul ei nu i-a dat voie.

sarcină-japonia-avort-pastilă

Pastila pentru avort poate fi folosită de femeile din Japonia

[Sursa foto: Istock]

Cu toate acestea, medicii au insistat asupra primirii consimțământului de către fată, în timp ce presa din Japonia a scris despre mai multe cazuri în care medicii nu au fost de acord să aprobe avortul femeilor care au rămas însărcinate în urma unui viol. Din acest motiv, s-a cerut renunțarea la consimțământ atunci când este vorba de sarcina rezultată în urma unui viol.

Cât va costa pastila pentru avort

Femeile care vor dori să avorteze vor trebui să scoată din buzunar o sumă deloc modică. Mai exact, o pastilă ar putea să ajungă la peste 700 de dolari. Costurile achiziționării nu doar că nu vor fi acoperite de asigurările naționale de sănătate, dar aceasta nici nu va putea fi cumpărată de toate femeilor, deoarece prețul nu este deloc accesibil.

Citeste si: Gravidele din Coreea de Nord, infectate cu Covid-19, nevoite să stea în condiții inumane. Acestea sunt închise în ferme și dau naștere bebelușilor morți

„Realitatea este că, pentru unele femei, avortul nu este posibil din motive financiare. Contracepţia, avortul, sarcina şi naşterea ar trebui să fie toate finanţate public”, a spus Chiaki Shirai, unul dintre profesorii Facultății de Științe Umaniste și Sociale de la Universitate.

În anul 2020, în Japonia, au fost efectuate peste 145.000 de avorturi chirurgicale, iar aceasta este doar una dintre cele 11 țări în care este nevoie de acord din partea partenerului de cuplu pentru avort. În această privință s-au pronunțat și Organizația Mondială a Sănătății și Comitetul ONU, cerând ca femeile să aibă control deplin asupra acestei decizii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii are în plan să anuleze dreptul de a avorta

Putin a primit cadouri de ziua lui de la omologi: Lukașenko i-a oferit un tractor, Rahmon o piramidă din pepeni (FOTO)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Un bebeluș de doar cinci zile a fost salvat dintr-o canalizare datorită pisicilor care făceau zgomot în jurul lui

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies