Femeia ideală. În mintea bărbatului

Pe vremuri se spunea că femeia ideală este frumoasă, deşteaptă şi devreme acasă.

Cu siguranţă, niciunul n-ar refuza o aventură cu o tânără delicioasă, veselă, care se unduieşte lasciv pe ringul de dans, dar dacă aceasta nu are şi altceva de oferit relaţia nu va dura. În mod paradoxal, nici femeile prea serioase, cele obsedate de carieră de pildă sau cele care aspiră la statutul de gospodină perfectă nu sunt foarte râvnite. „Există o problemă când femeia câştigă mai bine sau are un statut social mai ridicat, dar este vorba în primul rând de faptul că un bărbat se simte marginalizat atunci când femeia este atât de preocupată de munca sa încât nu-i mai acordă atenţie", spune Luminiţa Cernat.

Eternul feminin

Trăim într-o lume a superficialului, iar bărbaţii înşişi lasă de multe ori impresia că pentru ei contează mai mult frumuseţea decât sentimentul, dar psihologii sunt de părere că lucrurile nu stau chiar aşa. „În primul rând, un bărbat caută o relaţie din dragoste. Acest lucru poate lua prin surprindere multe femei, dar bărbaţilor le place să iubească şi să fie iubiţi la rândul lor. Problema este că multe femei par neimpresionabile şi reci. Nu este uşor să găseşti o femeie iubitoare şi este de înţeles de ce unii bărbaţi încearcă să nu piardă femeia perfectă pentru ei atunci când o găsesc", este de părere psihologul bucureştean Simona Ştiuriuc.

Citeste si: Anunț uriaș: Salariul minim al românilor ar putea crește la 3 000 de lei

Bărbaţii caută femei care sunt gentile, feminine şi blânde pentru că aceste calităţi care fac dintr-o femeie o mamă îi atrag, mai spune aceasta, atrăgând însă atenţia că ei nu doresc o a doua mamă într-o relaţie. În ceea ce priveşte feminitatea, tinerele ar trebui să reziste tendinţelor modei unisex şi să nu se ferească de ţinute sau accesorii care să le pună în valoare graţia şi formele. „În lumea animalelor, masculii speciilor sunt cei coloraţi pentru a atrage femelele - păunul mascul este superb, în schimb păuniţa este plictisitoare. La oameni este invers. Femeile sunt cele colorate şi rafinate", explică Simona Ştiuriuc.

Femeia ideală. În mintea bărbatului

femeia ideala

Provocarea sexuală

Sexul este preocuparea de căpătâi a celor mai mulţi dintre bărbaţi. Acest lucru se poate constata doar ascultând o conversaţie între masculii strânşi la o ţigară în pauză, dar este confirmat şi de numeroase studii. Astfel, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Indiana (SUA), 54% dintre bărbaţi se gândesc la sex de mai multe ori pe zi, în timp ce în rândul femeilor procentul este de doar 19%.

Citeste si: HOROSCOP. Patru lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta cu una din cele 12 zodii

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate