Cei care au ales să-și petreacă vacanța în Costinești trebuie să-și pregătească bugetul nu doar pentru cazare și distracții, ci și pentru mesele zilnice.
Costinești a devenit o destinație tot mai costisitoare pentru unii turiști
O simplă masă la o terasă obișnuită poate trece ușor de 100 de lei de persoană. De exemplu, o porție de ciorbă ajunge la 50 de lei, iar o pulpă de pui cu piure costă 75 de lei. O variantă tradițională, varză cu ciolan, se vinde cu 45 de lei porția.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: O femeie a murit pe o plajă populară, după ce i s-a făcut rău
Preparatele la grătar sau din pește sunt, de asemenea, costisitoare. Hamsiile, un simbol al litoralului românesc, costă 25 de lei pentru 100 de grame. La fel este și salata de vară sau de crudități, 25 de lei pentru aceeași cantitate.
Turiștii plătesc mai mult, dar continuă să vină
Pentru cei grăbiți, o felie de pizza costă 20 de lei, iar un sandwich simplu se vinde cu 35 de lei.
Patru ciocănele de pui cu cartofi prăjiți costă 50 de lei. Iar dacă vrei să te răcorești cu o bere la draft, trebuie să scoți din buzunar 10 lei.Citește și: Cât costă o zi pe litoralul românesc în luna iunie: Preț șezlonguri și umbrele în sezonul estival 2025
În ciuda prețurilor deloc prietenoase, stațiunea este plină, semn că vibe-ul Costineștiului încă bate inflația.
Tinerii vin aici pentru atmosferă, petreceri pe plajă și amintiri de neuitat.