Fazele lunii aprilie 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă?

Author: Cristina Mocanu

Există mai multe faze ale lunii prima fiind Luna Nouă sau Luna Întunecată.

Sursa: https://pixabay.com/

Care sunt fazele lunii în aprilie și cum îi influențează pe oameni?

Iată când va avea loc prima Lună plină în Aprilie și cum for fi influențați oamenii de aceasta.

Ce sunt fazele lunii?

O faza a lunii înseamnă mai exact porțiunea luminata sau aparenta ei ce poate sa fie văzută de un observator, indiferent la ce se refera acesta.

Există mai multe faze ale lunii prima fiind Luna Nouă sau Luna Întunecată. Aceasta are loc in momentul în care atât Soarele cât și Luna se află în opoziție față de Pământ, deci se află pe aceeași parte.

Fazele de lună plină cât și cea de lună nouă au loc cam pe același criteriu și anume atunci când Pământul, Luna și Soarele se află în aproximativ aceeași linie. Nopțile în care are loc Luna Nouă sunt destul de întunecate.

Citește și: Zodia Berbec începe pe 21 martie. Tot ce trebuie să ştii despre acest semn astrologic: Perioadă, caracteristici şi personalitate

Cele patru faze ale lunii sunt: Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină și ultimul Pătrar.

Calendarul ne arată cu ușurință când va avea loc prima Lună plină din luna februarie 2023, dar și toate fazele lunii.

Luna plină reprezintă faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii

diferă cu 180 de grade. 

În timp ce Luna plină aduce fericirea tuturor celor care au nevoie să vadă în timpul nopții, această fază a Lunii este supărătoare pentru astronomi. Strălucirea Lunii pline face dificile observațiile altor corpuri cerești.

Potrivit astrologilor, energia începe să crească odată cu Luna nouă și atinge apogeul două săptămâni mai târziu, odată cu Luna plină. În multe culturi, fermierii plantează când este Lună nouă și culeg când este Lună plină. De asemenea, și în astrologie, semnificația Lunii pline este recolta, perioada în care culegi roadele. Luna nouă aduce la suprafață adevărul, inclusiv fața ascunsă pe care vrem să o ținem în “umbră”.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Care sunt fazele lunii în luna aprilie 2023?

Iată care sunt fazele lunii în Aprilie 2023:

- Lună Plină- 6 aprilie, ora 07:34 

- Ultimul Pătrar- 13 aprilie, ora 12:11 

- Lună Nouă- 20 aprilie, ora 07:12 

- Primul Pătrar- 28 aprilie, ora 00:19 

Conform specialiștilor, Luna Nouă le oferă nativilor zodiacului stări de sensibilitate și astfel pot apărea stările conflictuale. De asemenea, Luna Plină creează stres și agitație, iar sentimentele negative au puterea de a se intensifica.

Citește și: Zodiacul răzbunării: Cum se răzbună zodiile atunci când suferă și sunt trădate?

Cum influențează luna nouă oamenii?

Potrivit tradițiilor, se consideră că energia lunii este atât de puternică, încât ne poate modifica viețile. În plus, încă din timpuri străvechi, oamenii au fost de părere că luna are un efect asupra valurilor, recoltelor, animalelor și emoțiilor umane. Totuși nu există studii care să demonstreze acest aspect.

Luna nouă durează 3 zile și se zice că în această perioadă este bine să îți detoxifici organismul.

Zodia Berbec începe pe 21 martie. Tot ce trebuie să ştii despre acest semn astrologic: Perioadă, caracteristici şi personalitate

Primul pătrar le oferă oamenilor energie pozitivă, iar luna plină le oferă schimbări bruște de dispoziție.

De asemenea, ultimul pătrar îi ajută pe oameni să își rezolve stările psihice negative.

Sursă: wowbiz.ro

 


Asiye din serialul Totul pentru familia mea a realizat un nou proiect de suflet alături de un celebru coleg de breaslă! Iată în ce ipostaze incendiare au fost surprinși și ce mesaj uluitor i-a transmis frumoasa actriță! „Te iubesc”