Zodia Berbec începe pe 21 martie. Tot ce trebuie să ştii despre acest semn astrologic: Perioadă, caracteristici şi personalitate

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 mar 2023, 13:11

Care sunt caracteristicile generale ale zodiei Berbec?

Sursa: https://pixabay.com/

Care sunt caracteristicile generale ale zodiei Berbec?

Începând cu data de 21 martie intrăm în zodia Berbecului. Ce

fel de fire este Berbecul și care este elementul care îl caracterizează?

Care sunt caracteristicile generale ale Berbecului?

Zodia Berbec este o zodie masculină de foc, predominant activă, guvernată de planeta Marte, planeta care sporește energia fizică, agresivitatea, curajul, îndrăzneala și vitalitatea dar și imprudența, gelozia, asprimea, brutalitatea, violența, nervozitatea, spiritul răzbunător.

Citește și: Horoscop dragoste aprilie 2023: Zodiile care au parte de o lună de vis

Berbecul este deschis, extrovertit, se concentrează asupra acțiunii şi mentalului, se orientează spre lumină, transparență, noțiuni clare, fără urmă de echivoc. Verbul care îi caracterizează pe Berbeci este „a fi”, iar discursul lor este concentrat pe cuvintele: eu sunt!

Zodia Berbec începe cu echinocțiul de primăvară, pe data de 20 martie și se încheie pe 20 aprilie. Acesta este primul semn zodiacal de primăvară, dar și zodia care anunță începutul unui ciclu

nou al naturii, o zodie solară și plină de lumină.

Care este personalitatea Berbecului?

Berbecul este născut sub semnul celor curajoși, dinamici, plini de inițiativă și spirit de combativitate. Încearcă să se impună prin faptele lui și să obțină recunoașterea meritelor sale. Zodia Berbecului denotă impulsivitate, agresivitate, spontaneitate, inventivitate, dorința de cunoaștere și cercetare, chiar dacă adeseori abandonează firul investigației sale pentru că se plictisește prea repede.

Cei născuți sub acest semn privesc mereu înainte şi niciodată înapoi. Sunt oameni de acțiune, instinctivi şi mereu tineri. Sunt energici şi au sufletul plin de bucuria de a trăi.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Berbecii au sufletul tânăr și refuză să se maturizeze și mai ales să îmbătrânească.

Calitățile Berbecului

Forțele de neoprit ale universului, semnele Cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Toate acestea sunt active din punct de vedere fizic și trec prin provocări ca peștele prin apă. Berbecii sunt lideri înnăscuți și fac lucrurile să se întâmple natural.

Planeta care îi guvernează este Marte, o planetă a războiului a dorinței, a agresiunii și a competiției.

Citește și: Fazele lunii aprilie 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă?

Ce reprezintă semnul zodiacal?

Coarnele berbecului simbolizează virilitatea, agresivitatea și abordarea directă. Aceasta este o caracteristică a nativilor Berbec. Mereu aleg calea cea mai grea și favorabilă lor pentru rezolvarea problemelor.

Femeia Berbec

Este o femeie deschisă, extrovertită, pasională, dinamică, dar și agitată, obositoare uneori. Este genul de femeie care se implică în tot felul de activități și proiecte noi, ca să nu se plictisească. Este înzestrată cu o forță de convingere deosebită, este foarte inteligentă şi plină de energie. Fără frică, un lider înnăscut, femeia berbec este carismatică, plină de energie și dinamică. Mereu gata de noi provocări, ea pare mereu pe fugă, nu stă într-un loc prea mult timp, deoarece are deja altceva de făcut. Jucăușă și aventuroasă, femeia berbec nu va fi niciodată plictisitoare, ci mai degrabă obositoare, pentru semnele zodiacale mai cuminți și potolite. Pasională și ca o flacără deschisă, femeia berbec poate fi o amantă desăvârșită sau o fiară gata să te sfâșie, în funcție de situație. Un lucru e cert în privința ei, nu arde niciodată mocnit, ci face o vâlvătaie greu de ratat pe cerul astrologiei.

De asemenea, pentru că este semn de foc, femeia berbec nu va fi compatibilă cu semnele de pământ, ca taurul sau capricornul, care caută stabilitate și care reacționează greu la schimbare.

Horoscop dragoste aprilie 2023: Zodiile care au parte de o lună de vis

Bărbatul Berbec

Fiind primul semn al zodiacului, un bărbat Berbec vrea să fie mereu pe primul loc, așa că obișnuiește-te cu ideea că are nevoie de multă atenție. Bărbații Berbec conduși de Marte sunt buni în ceea ce fac și nu se sfiesc să stea în lumina reflectoarelor. Încăpățânat ca berbecul care îl și reprezintă simbolic, bărbatul Berbec tipic este un războinic pentru ceea ce el crede că este drept și adevărat. Cu o personalitate motivată, pasională și curajoasă, acești bărbați tind să facă lucrurile mărețe să se întâmple. Entuziasmul și verva lor pot fi confundate adesea cu agresivitatea, însă ele sunt cele care îi propulsează în viață.

Bărbații din această zodie sunt răutăcioși, dar nu vicleni, uneori nesăbuiți, dar niciodată proști, egoiști, dar nu exagerat, foarte sexy și extrem de distractivi.

Sursă: libertatea.ro

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.