Fabulos! Se dau 1.000 de lei pentru acești români. Anunțul făcut în urmă cu puţin timp

Author: Diana Tilă

Românii primesc vești bune! Vor primi 1.000 de lei de persoană. Iată cine poate beneficia de bani!

Luni, 10 octombrie, Clotilde Armand a anunțat că românii vor

putea primi câte 1.000 de lei de persoană. Hotărârea va fi supusă la vot săptămâna viitoare, iar dacă se aprobă, vor primi câte un tichet „anticriză” de 1.000 lei pentru energie.

Citeste si: Se recalculează pensiile din România! Casa Națională de Pensii Publice a anunțat ce se întâmplă cu evaluarea dosarelor de pensii

Fabulos! Se dau 1.000 de lei pentru acești români. Anunțul făcut în urmă cu puţin timp

Primarul Sectorului 1 a anunţat un proiect prin care fiecare cetăţean major cu domiciliul în sector ar putea primi un tichet anticriză de 1.000 lei pentru energie şi a făcut apel la reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local să lase „calculele electorale” şi să aprobe acest proiect.

„Vă prezint astăzi, în premieră pentru administraţiile locale, măsurile noastre pentru cetăţenii sectorului afectaţi de actuala criză energetică. Oferim un sprijin financiar cetăţenilor din Sectorul 1 pentru a putea trece mai uşor de criza energetică. Încurajăm implementarea unor măsuri de eficienţă energetică în fiecare locuinţă din Sectorul 1. Oferim 200 milioane de lei locuitorilor din Sectorul 1. E vorba de un sprijin financiar sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor ”, a declarat Armand, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Românii își vor primi banii înapoi pentru facturile la energeie electrică. Ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Clotilde Armand susține că ajutorul este nominal şi va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. „De acest ajutor nu vor beneficia decât cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 1”, a mai precizat Clotilde Armand, adăugând că fiecare cetăţean va primi tichetul acasă.

Care este sursa banilor?

Primarul Sectorului 1 a dezvăluit că sursa banilor pentru aceste tichete provine din economiile făcute din renegocierea contractului

cu operatorul de salubritate: 100 milioane de lei în 2021 şi 100 milioane de lei în 2022.

„PNL şi PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obţinut din renegocierea acestui contract investigat de DNA. Acum fiecare cetăţean va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziţie. Ştiţi deja că PNL, PSD ne-au blocat în Consiliul local toate investiţiile propuse în peste 10 şedinţe de consiliu local. Mai ales hotărârile care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. (…) Lansez un apel către toate formaţiunile politice să lase orgoliul de partid şi calculele electorale şi să vină în sprijinul cetăţenilor, votând la următoarea şedinţă de consiliu local acest proiect”, a mai spus Armand.

Citeste si: Cu cât ar putea crește impozitul pe proprietate, din ianuarie 2023. Formula de calcul pentru noul mecanism de taxare

Ziua Internațională a Fericirii. Ce semnificație are această zi

„Este o măsură anticriză care poate fi aplicată rapid. (…) De aceşti bani, locuitorii sectorului pot alege singuri destinaţia investiţiilor prioritare pe capitolul energie”, a mai spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand a susţinut că aceasta este soluţia pe care administraţia locală a Sectorului 1 a găsit-o potrivită pentru cetăţeni, în acest moment, „în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de Guvernul României”.