Evaluarea Națională 2021, schimbare de ultimă oră! Examenul va dura mai mult în acest an. Care este motivul?

,
Ministerul Educației, anunț despre Evaluarea Națională 2021
Ministerul Educației, anunț despre Evaluarea Națională 2021[Sursa foto: pexels]

În 2021, autoritățile au decis să schimbe regulamentul organizării Evaluării Naționale. De ce va dura mai mult examenul în acest an?


In articol:

Absolvenții de clasa a VIII-a se pregătesc pentru a susține Evaluarea Națională, iar pe ultima sută de metri, autoritățile au anunțat noi schimbări în ceea ce privește organizarea examenelor în acest an. Ce precizări au făcut reprezentanții Ministerului Educației? 

De ce va dura Evaluarea Națională 2021 cu 15 minute în plus? Anunțul făcut de Ministerul Educației

Vești bune pentru elevii care urmează să susțină Evaluarea Națională  în acest an. Examenele vor dura cu 15 minute mai mult, iar autoritățile au precizat care este explicația. După mai multe discuții, reprezentanții Ministerului Educației au ajuns la concluzia că elevii au nevoie de un timp separat pentru completarea casetei de identificare cu datele personale. După completarea casetei, aceasta se va sigila cu etichete.

Astfel, în cele 15 minute, absolvenții de clasa a VIII-a vor completa acest spațiu, astfel că vor avea mai mult timp la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, conform digi24.ro.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Când încep înscrierile și ce documente sunt necesare

Practic, cele 120 de minute alocate pentru rezolvarea cerințelor se vor scurge din momentul în care elevii vor primi subiectele, astfel ca vor avea suficient timp pentru a trata fiecare subiect în parte.

Aceasta nu este singura schimbare anunțată de reprezentanții autorităților. La proba la limba și literatura română, elevii vor putea face corecturi, iar la matematică, regulamentul le va permite să deseneze figuri geometrice în spațiul destinat rezolvărilor. 

În cadrul Evaluării Naționale, elevii vor primi subiectele sub forma unei broșuri, iar în cazul în care vor avea nevoie de pagini suplimentare pentru rezolvarea cerințelor, aceștia pot solicita pagini în plus.

Elevii de clasa a VIII-a  care vor susține Evaluarea Națională vor avea la dispoziție 15 minute în plus pentru completarea datelor de identificare
Elevii de clasa a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională vor avea la dispoziție 15 minute în plus pentru completarea datelor de identificare [Sursa foto: pexels]

Când are loc Evaluarea Națională în 2021?

În acest an, Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura în luna iunie. Înscrierile pentru examen se vor face în perioada 7-11 iunie 2021, iar probele sunt programate în intervalul 22-25 iunie. Iată calendarul complet al Evaluării Naționale 2021:

  • 7- 11 iunie 2021: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021: Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021, până la ora 14.00: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021, ora 16.00 – ora 19.00- 30 iunie 2021, ora 8.00 – ora 12.00: Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” 

 

Citește-ne pe
Citește și:

​Bacalaureat 2021. Astazi incep inscrierile la examen! Iata care este procedura si cand sunt programate primele probe!

Discursul integral al lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Reproșuri pentru USR PLUS și Ludovic Orban, susținere pentru Florin Cîțu

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT. Cu ce BĂRBAT a prins-o

Când iau, de fapt, elevii vacanță! Ce modificări s-au făcut în structura acestui an școlar

Cum arată cererea-tip pentru înscrierea la Bacalaureat 2021? Toți candidații trebuie să o completeze! Iată când trebuie depuse cererile la școală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies