Evaluarea Națională 2021, modificări de ultimă oră. Ce se întâmplă cu examenele în acest an?

,
Evaluarea Națională 2021 a fost reprogramată, astfel că probele se vor desfășura după examenul de Bacalaureat 2021
Evaluarea Națională 2021 a fost reprogramată, astfel că probele se vor desfășura după examenul de Bacalaureat 2021[Sursa foto: unsplash]

După ce a anunțat că structura anului școlar 2020-2021 s-a schimbat, ministrul Educației a făcut o precizare importantă despre Evaluarea Națională. Ce se întâmplă cu examenele?

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus i-a determinat pe reprezentanții autorităților să caute soluții pentru a gestiona această criză medicală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vor exista schimbări în ceea ce privește structura acestui an școlar și că Evaluarea Națională 2021 se va desfășura după un alt calendar. Iată când vor susține elevii de clasa a VIII-a examenele finale.

Evaluarea Națională 2021 a fost reprogramată. În ce perioadă se vor desfășura examenele în acest an?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru elevii de clasa a VIII-a. Evaluarea Națională nu va mai avea loc înaintea examenului de Bacalaureat 2021, așa cum se întâmpla până acum, ci după acesta, astfel că elevii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a se pregăti.

În acest an, Evaluarea Națională 2021 se va desfășura în perioada 5-8 iulie, în timp ce probele examenului de Bacalaureat 2021 sunt programate în perioada 28 iunie-1 iulie. Ministrul Educației a precizat că această schimbare a fost făcută pentru a nu influența în mod negativ structura anului școlar și a anului universitar, având în vedere că, în acest an, elevii vor avea parte de o vacanță de primăvară prelungită, în intervalul 2 aprilie – 4 mai, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Examenul de Evaluare Națională se va muta după examenul de Bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin structura anului școlar și a anului universitar. Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examen specificului acestui an total atipic, atâta vreme cât deja tematica de examen este anunţată şi elevii se pregătesc în acest fel, nu consider că sunt motive pentru a mai modifica această tematică de examen.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la Fizică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Chiar dacă s-a schimbat data la care elevii de clasa a VIII-a vor susține probele Evaluării Naționale, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu vor exista modificări la nivelul materiei pe care elevii o vor avea de pregătit, mai ales că deja a fost adaptată programa ținând cont de felul în care s-a desfășurat acest an școlar.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba de Economie. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Rusia aduce din nou în discuție tema armelor chimice: 'Americanii îi ajută pe ucraineni să le prepare'

Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies