Este oficial! Din 15 martie se întâmplă. Anunțul pe care milioane de români îl așteptau

,
Din 15 martie se intampla
Anuntul pe care milioane de romani il aseptau

Anunț extrem de important pentru milioane de români, în sfârșit se întâmplă. Din 15 martie vor putea face un pas important pentru a scăpa de pandemie de COVID-19.


In articol:

Este anunțul momentului, din data de 15 martie, românii vor putea face un pas extrem de important spre normalitate. Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de pandemia de coronavirus? 

15 martie, ziua așteptată de toți românii

Este vestea mult așteptată de milioane de români. Un reprezentant al președintelui Klaus Iohannis a făcut marele anunț. Ar putea fi finalul pandemiei.

Data de 15 martie este ziua mult așteptată de românii din toată țara. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Ghiorghiță, a anunțat că lista de vaccinare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare din data de 15 martie, iar persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea înscrie pe această listă.

Valeriu Ghiorghiță a mai subliniat că nu a fost operaționalizată lista de așteptare până acum pentru că trebuiau activate toate cele 750 de centre de vaccinare. Totodată, persoanele cu boli cronice se pot programa individual pentru vaccinare, fără a mai fi nevoie să apeleze la medicul de familie. 

Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima

şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

Citeste si: Pașaportul COVID va fi introdus în România? Președintele Senatului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

”De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre.

Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze.

Ori, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă.

Trebuie să ţinem cont de un aspect – după ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare

Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare.

Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă

Ce trebuie să știe cei cu boli cronice

Valeriu Ghiorghiță a fost întrebat de ce persoanele cu boli cronice nu se pot programa singure pentru vaccin și au nevoie de cineva să le asiste.

”Eu aş vrea să menţionez faptul că, în momentul de faţă, persoanele cunoscute cu boli cronice majoritatea cazurilor se pot programa singure, pentru că a fost actualizată baza de date care ne-a fost pusă la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”.

”Într-adevăr la debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare adresată şi persoanelor cu boli cronice baza de date a fost incompletă şi într-adevăr destule persoane nu erau regăsite în această bază de date şi era nevoie de confirmarea prin intermediul medicului de familie sau medicului curant.

Citeste si: Pașaportul COVID va fi introdus în România? Președintele Senatului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Acum se poate face această programare individual. Prin platformă se creează acel cont şi în momentul în care selectăm opţiunea de persoană cu boală cronică se face această interogare a bazei de date. Se validează că într-adevăr persoana respectivă este cu boală cronică şi atunci se poate programa individual.

În situaţia în care persoana nu este regăsită în baza de date, atunci putem să apelăm la serviciul operatorilor de call center. Sunt aproape 600 de operatori în call centere care vor putea prelua 600 de apeluri telefonice într-un interval de aproximativ 5 minute.

Va fi un timp de aşteptare, dar vă pot spune că funcţionează foarte bine serviciul de call center”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."

Joe Biden merge pe mâna lui Donald Trump: Va păstra plafonul istoric scăzut de 15.000 de refugiați care vor intra în SUA

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Pașaportul COVID va fi introdus în România? Președintele Senatului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Coronavirus în România, 27 februarie 2021. 3.432 de cazuri noi și 54 decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies