Este anunțul momentului în România! Tinerii pot primi 1 miliard de euro pentru investiții

,
Bani pentru tinerii
Bani pentru tinerii fermieri din România.[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Agriculturii anunță sprijin de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri


In articol:

Măsura privind sprijinul acordat tinerilor fermieri va fi lansată la sfârșitul lunii. Iată ce a declarat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rusu.

fermier
Tinerii pot primi 1 miliard de euro pentru investiții.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 100.000 de euro? Iată care este condiția obligatorie!

Bani pentru tinerii fermieri din România

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat că la sfârşitul lunii vor fi lansate câteva măsuri din programul de tranziţie, legate de înfiinţarea grupurilor de producători şi de primele de asigurare.

„Noi vrem ca la sfârşitul acestei luni să începem să dăm drumul la acele măsuri care nu au suferit modificări şi nu depind de Hotărârea de Guvern (HG 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor PNDR n.r.) şi anume înfiinţarea grupurilor de producători şi măsura 17.1 privind primele de asigurare. Vrem să le sa le dăm drumul la sfârşitul lui iulie”, a declarat Oros într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi 2.000 de euro de la Guvern?

Ministrul Agriculturii a precizat că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va putea modifica procedurile şi softurile legate de bazele de date numai după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

De asemenea, pentru luna august este programată lansarea măsurilor forfetare 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, unde sunt alocate 100 de milioane de euro, măsurii 6.3 pentru fermele mici, 16.4 şi 16.4a pentru cooperare pe orizontală şi verticală, potrivit Evz.ro.

Ministrul Agriculturii  a mai spus că în iulie va mai fi lansată o măsură dedicată zonei montane, iar în august măsurile de sprijin pentru participarea la schemele de calitate şi pentru activităţile de informare şi promovare desfăşurate de grupurile de producători în cadrul pieţei interne.

„În septembrie, măsurile pe care vrem să le lansăm sunt cele pe care vrem să le lăsăm mai mult în consultare, pentru că am adus modificări majore şi mă refer la 4.1 şi 4.2, unde avem aproape 1 miliard de euro pentru investiţii în depozitare şi procesare. Trebuie să lăsăm minimum trei săptămâni în consultare, iar ghidurile finale, repet, după apariţia HG.

De asemenea, vor urma şi măsurile non-agricole, unde iarăşi avem 150 de milioane de euro, măsura 6.

2 şi 6.4 şi bineînţeles pentru autorităţile publice locale măsura 4,3 pentru drumuri agricole. Acesta este calendarul orientativ legat de perioada de tranziţie. Vedem care va fi rezultatul primei întâlniri sub preşedinţia slovenă şi cât de repede vor merge acele regulamente care implementează acordul de compromis”, a mai spus şeful MADR.

Citeste si: Anunt de ultima ora despre pensiile și salariile romanilor! Ce s-ar putea intampla din OCTOMBRIE

Adrian Oros a reamintit că pentru Pilonul II în programul de tranziţie sunt prevăzute 3,2 miliarde de euro.

„Pentru investiţii în fermă şi în depozitare-procesare la nivel de fermă, peste un miliard de euro se duc în această zonă. Am splitat măsură în opt sub-măsuri în aşa fel încât să fie impactată fiecare zonă din ţară, pentru că avem sume distincte şi pentru constrângeri naturale şi pentru zona montană”, a adăugat ministrul Agriculturii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Copil de 5 ani, lovit de o mașină de poliție. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în fugă din curtea casei în stradă

VITEZA LUMINII Moderna bagă în TESTE vaccinul anti-Omicron

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de polițistul de 27 de ani. Raed Arafat face lămuriri

Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies