De ce nu se plafoneaza preturile! Ministrul Agriculturii:"Se creeaza efecte negative! Nu avem dreptul sa vulnerabilizam producatorii"

,

O eventuală plafonare a preţurilor pe durata stării de urgenţă ar putea avea efecte negative atât asupra consumatorilor, cât şi asupra producătorilor, spune ministrul Agriculturii, Adrian Oros.


In articol:

El adaugă că a fost înregistrată o creştere a preţurilor atunci când şi cererea a fost mare, când cumpărătorii intraţi în panică îşi făceau stocuri de alimente, dar că pentru produsele autohtone, cel puţin, preţurile şi-au revenit la normal.

„Plafonarea preţurilor la raft- dacă noi, statul, impunem doar o plafonare, creăm două efecte negative: încurajăm piaţa neagră şi dispar de pe piaţă cei mai slabi producători. Noi, ca şi stat, nu avem dreptul să-i vulnerabilizăm pe aceştia”, a declarat Oros la Digi24.

El a precizat că, încă dinaintea stării de urgenţă, a fost discutată cu alte ţări care au impus restricţii de circulaţie formarea unor culoare verzi pentru transportul mărfurilor, în primul rând pentru alimente, furaje, medicamente şi dispozitive medicale.

Adrian Oros a adăugat că a cerut primarilor să nu închidă pieţele agro-alimentare pentru că acestea sunt mai sigure decât magazinele mici. În plus, acestea sunt locurile în care îşi vând produsele şi producătorii locali.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat la Digi24 că nu sunt creşteri mari şi uniforme în ceea ce priveşte alimentele şi că cele mai mari scumpiri s-au înregistrat pe zona de produse medicale şi sanitare- echipamente de protecţie, măşti, dezinfectanţi.

El adăugat că au fost înregistrate şi scăderi de preţuri, la anumite produse.

Noi ne-am uitat din noiembrie-decembrie încoace. Faţă de noiembrie sau ianuarie, sunt situaţii în care avem preţuri mai mici acum, în martie. Deci, nu avem o tendinţă uniformă, să zicem că toate preţurile cresc şi cresc accelerat”, a argumentat Chiriţoiu.

Citeste si: Coronavirus Romania- Inca 200.000 de romani se pregatesc sa vina acasa. Intram in scenariul 4

Citeste si: Coronavirus- Un bebelus a murit in SUA. "Acest caz este un apel la trezire!"

Citeste

si: Coronavirus Romania- Doi copii au fost preluati de autoritati dupa ce parintii lor au fost diagnosticati cu coronavirus

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop saptamana 30 martie - 5 aprilie 2020. Urmeaza schimbari majore pe plan emotional

PSD somează Guvernul Cîțu după seria de scumpiri din ultimele luni

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Horoscop 29 martie 2020. Zodia care primeste vestea cea mare: totul se schimba

Karina, in lacrimi dupa ce Andrei a fost nominalizat spre eliminare! Tensiunea cuprinde din nou echipa Razboincilor! Afla cum se vor concentra concurentii echipei albastre la...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies