E OFICIAL! Angajații care vor ieși mai devreme la pensie: “Nu pot rezista până la vârsta standard”

,

După șase ani de discuții și amânări în Parlament, statutul unor angajați a fost adoptat!


In articol:

 Este vorba despre personalul feroviar. Reprezentanții sindicatelor din acest sector au fost astăzi, 15 mai, în Camera Deputaților, acolo unde au prezentat conducerii planurile lor pentru modernizarea sistemului feroviar.

Angajații CFR vor ieși la pensie mai devreme!

Despre reușită a vorbit și Ion Rădoi, președinte al Convenției Naționale a Transportatorilor din România, care a spus că sunt câteva elemente care în conformitate cu contractele colective de muncă ce au fost negociate de-a lungul vremii se bat în cuie prin lege. „După şase ani iată că putem să ne bucurăm de acest statut al personalului feroviar.

Sunt nişte elemente care în conformitate cu contractele colective de muncă pe care noi le-am negociat de-a lungul timpului se bat în cuie prin lege”, a spus Rădoi. De altfel, una dintre cele mai importante prevederi ale noii legi era reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani, fără ca salariații să fie penalizați la pensie.

Citeste si: Se maresc pensiile cu pana la 1.200 de lei! De cand vor lua pensionarii mai multi bani

Citeste si: Se maresc pensiile cu aproape 400 de lei! De cand vor lua pensionarii mai multi bani

Citeste si: Anunț uriaș: Salariul minim al românilor ar putea crește la 3 000 de lei

Măsura ar urma să se aplice după anul 2021

„Reuşim să introducem coeficienţii de ierarhizare în contractele colective, facem o departajare a personalului prin pregătirea de muncă pe care o are fiecare, reducem vârsta de pensionare cu 5 ani, ceea ce înseamnă foarte mult pentru că personalul de la calea ferată e un personal epuizat, obosit şi nu poate să reziste până la vârsta standard de 65 de ani”, a declarat Florin Dobrescu, președinte executiv al Convenției Naționale a Transporturilor din țara noastră, potrivit fanatik.ro. De menționat este că măsura ar urma să se aplice din anul 2021, iar până atunci sindicatele cer și alte măsuri care să ducă la eficientizarea acestui sector.

În acest moment, companiile feroviare sunt aproape de colaps. Cea mai grea situație este la CFR Marfă, o companie care are aproximativ 6.000 de angajați, ce a înregistrat o pierdere de 157 de milioane de lei în anul 2017. La suma menționată se adaugă datorii de mai bine de un miliard de lei, iar cea mai mare parte a lor merge către administratorul infrastructurii.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: fanatik.ro

 

Citește și:

Ce a facut Mihai Constantinescu in ziua in care i s-a oprit inima. Care e starea indragitului artist

Ai nevoie de ochelari? Urmăreşte acest video şi testează-ţi vederea

Confesiuni de mamă: Îmi uram copilul și am vrut să îl omor

Vezi online serialul "Pretul fericirii" subtitrat in limba romana - Episodul 21, Sezonul 3, miercuri, 30 septembrie - VIDEO

În ce culori este recomandat să îți zugrăvești dormitorul pentru un somn odihnitor?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies