Se maresc pensiile cu aproape 400 de lei! De cand vor lua pensionarii mai multi bani

Veste excelenta pentru pensionari: pensiile vor fi marite cu o suma importanta de bani incepand cu data de 30 septembrie 2019.

Anuntul a fost facut chiar de ministrul Muncii, Marius Budai, care a declarat ca vor fi foarte multe cazuri in care pensia va creste de la 800 la 1.200 lei.

Cresterile vin ca urmare a recalcularii tuturor pensiilor, iar cei care sunt vizati sunt in special cei care au grupa 1 si 2 de munca.

"La nivel de Casa Nationala de Pensii Publice suntem in aceasta recalculare si vreau sa va spun ca datele de astazi sunt urmatoarele: decizii deja recalculate si trimise acasa pensionarilor, 46.476 de decizii, decizii puse in plata, 38.126 de decizii.

"Vreau sa fac mentiunea ca pana la 30 septembrie 2019 vor fi calculate si practic achitate diferentele pentru toate aceste persoane.

"Este o munca sustinuta, dar diferentele de bani sunt deosebit de consistente, 8-10 chiar 12 milioane de lei vechi pentru fiecare pensionar pe fiecare luna’, a precizat Budai.

"M-am asigurat cu toti colegii de la Casele de Pensii din tara ca tot ceea ce este de facut se va face in termenul legal, si anume pana in 30 septembrie 2019.

"Dar cei care au primit deciziile acasa in cel mai scurt timp vor primi si diferentele de bani, iar dupa ce aceste diferente vor fi primite vor intra in cuantum cu noua pensie. In acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate si trimise catre parintii si bunicii nostri.

"Au ramas 58.000 de care urmeaza pana la finalul lunii septembrie”, a spus Marius Budai.

Citeste si: Daca ai lucrat intre acesti ani primesti mai multi bani la pensie

Citeste si: Se schimba varsta de pensionare: mii de romani vor iesi la pensie mai devreme! Vezi daca esti pe lista

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate