E oficial! 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari! Ce se întamplă cu salariații din mediul privat

,
 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari!

Guvernul Ciuca a decis 

[Sursa foto: Facebook]

Guvernul decide azi ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă prin lege. Astfel, elevii, profesorii și angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță prelungită cu ocazia sărbătorilor din 30 noiembrie și 1 decembrie.


In articol:

​​Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă s-a reunit, joi seară, în prima ședință după ce joi a trecut lejer de votul Parlamentului și a depus jurământul de învestitură la Cotroceni.

Guvernul decide azi ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari. Aceasta fiind punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Ce se întamplă cu salariații din mediul privat?

29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari! Ce se întamplă cu salariații din mediul privat

Decretul privind numirea noului Guvern condus de Nicolae Ciucă a fost publicat joi, 25 noiembrie, în Monitorul Oficial!

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul, după ce noul Cabinet a primit votul de învestireîn plenul reunit al Parlamentului.

Membrii Executivului urmează să depună jurământul de învestire în funcții într-o ceremonie care are loc în aceste momente la Palatul cotroceni.

În urma decizie Guvernului,  ziua de 29 noiembrie va fi zi liberă prin lege,  însă există situații în care anumite categorii de personal din cadrul instanțelor sau din locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă nu vor putea să-și ia liber și pe data de 29 noiembrie. 

"Zilele de 30 noiembrie 2021 și 01 decembrie 2021 sunt declarate zile libere nelucrătoare, conform prevederilor art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari!

Parada de 1 Decembrie

[Sursa foto: Digi24]

Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca ziua de 29 noiembrie 2021 să fie declarată zi liberă întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii", se

arată în Nota de fundamentare.

Cine sunt cei care vor beneficia de zi liberă pe 29 noiembrie

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cei care vor beneficia de ziua liberă pe 29 noiembrie sunt:

-personalul instituțiilor și autorităților publice. Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi programul de lucru în așa fel ca până la data de 31 decembrie orele pierdute să fie recuperate.

 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari!

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

- nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. 

- nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 și nici participanților în aceste procese.

Citeste si: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Decizia va fi luată după votul de învestire a Guvernului Nicolae Ciucă

Ce schimbări s-ar mai produce odată cu ziua liberă de luni, 29 noiembrie

Proiectul HG ma prevede că în ziua de 29 noiembrie, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operțiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni dispuse în relația cu Comisia Europeană.

Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 și respectiv în data de 29 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu data de 29 noiembrie 2021, iar retururile la încasare aferente datelor respective se întocmesc cu data de 29 noiembrie 2021 si respectiv 2 decembrie 2021.

Citeste si: Minivacanța de Sf. Andrei și 1 decembrie va fi prelungită. Ce salariați vor beneficia de zi liberă și pe 29 noiembrie

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Noul guvern Ciucă va decide dacă ziua de luni, 29 noiembrie 2021, va fi zi liberă. Hotărâre definitivă după învestirea Guvernului

Un primar PSD trimis în ghearele procurorilor de către ANI

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații! Decizia este publicata in Monitorul Oficial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies