Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, prea mici și prea săraci pentru un destin teribil

Author: Diana Tilă
Actualizat: 22 mar 2023, 16:23

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ajunge, duminica aceasta, în Prahova, pentru a ne prezența un material inedit.

Prea mici pentru un destin teribil si o viata de cosmar, acesta este cazul sfâșietor a doi frați de numai 6 și 7 ani, din Păcureți, jud. Prahova, care într-o zi s-au trezit singuri pe lume, si pe care emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ni-i prezintă duminică, de la ora 14:30, la Kanal D.

Citește și: Cine împarte, parte își face! În timp ce parlamentarii au găsit o portiță pentru a-și majora cheltuielile cu cabinetele lor, iar primarii și-au rotunjit și ei veniturile, românii de rând își numără mărunțișul din buzunare!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, prea mici și prea săraci pentru un destin teribil

Mult prea devreme să-și poarte de grijă, cu un tată care le-a făcut copilăria un calvar, și cu o mama care s-a prăpădit, în urma unei boli incurabile, cei doi frați au rămas în grija bunicii, singura lor salvare.

În urmă cu 2 ani au rămas orfani, după ce mama, li s-a stins

în urma unei boli incurabile iar de atunci băieții au rămas în grija bunicii materne, care i-a luat sub aripa ei, și care se chinuie să-i crească. Bătrâna nu s-a îndurat să-i lase în voia sorții, după ce tatăl micuților le-a făcut viața un coșmar, pentru ca în cele din urmă acesta să fie încarcerat.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Oricât de greu îi este, oricât de tare a îngenunchiat-o viața, bunica știe că de dragul nepoților trebuie să fie puternică. Viața nu i-a oferit niciodată nimic bietei femei, iar acum câțiva ani, un foc blestemat i-a luat și casa; cu banii rămași de la înmormântare, bătrâna a reușit să amenajeze două cămăruțe, pentru ca cei de la protecția copilului să îi dea în grijă cei doi nepoți. De ea, și numai de ea, depinde

viitorul micuților care riscă să ajungă în sistemul de plasament, din cauza sărăciei în care trăiesc.

Citește și: Povestea impresionantă a bătrânelului care trăiește într-o moară de apă veche de peste un secol: ”Am măcinat zi și noapte”

Kanal D, pe primul loc în preferințele telespectatorilor, cu emisiunea ”Asta-i România!”

Tot duminică, la “Asta-i România!”, ajungem, prin intermediul emisiunii, în Cihei, un sat din țara Beiușului, unde-l vom cunoaște pe Marius Mihuț, rămas printre ultimii meșteri de viori cu goarna din țară, un instrument tradițional, nelipsit altădată de la nunțile bihorene. Faima i s-a dus peste granițele țării, muzicieni din toată lumea îl caută și îi cumpără instrumentele, în vreme ce noi nu facem nimic ca să păstrăm vie această tradiție și să o punem la loc de cinste.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție a emisiunii „Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”