Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, întoarcere la rădăcini

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 mar 2024, 22:12

Emisiunea de reportaje ”Asta-i România!” ne invită duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, să o cunoaștem pe Cristina Mina, o tânăra care a ales să dea viața de la oraș pentru cea din mediul rural.

Echipa emisiunii Asta-i România ajunge, de această dată, într-un sat din Făgăraș, la Ucea de Jos, acolo unde o găsim pe Cristina, tânăra care a decis să renunțe la viața de la oraș pentru a se muta în casa bunicilor. Aici este locul în care și-a găsit fericirea Cristina Mina, o fostă corporatistă fugită din haosul Bucureștiului, pentru a se refugia în casa bunicilor săi, pe care renovat-o după sufletul ei.

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, întoarcere la rădăcini

Cu aproape 30.000 de euro investiți, cu ajutorul prietenilor și meșterilor din sat, Cristina a reușit să transforme casa bunicilor într-un loc impresionant, în care să se simtă mai bine ca oriunde. A renovat exteriorul casei, beciul și podul, dar și poarta de la intrare. În camerele înalte cu jaluzele din lemn, se îmbină atent elementele tradiționale, rustice cu micile detalii moderne, care dau căldură căminului.

Cristina a găsit un loc și pentru obiectele tradiționale care au aparținut bunicilor ei de la covoare la lada de zestre sau băncuța din lemn, toate scoase la lumina și repuse în valoare.

Citește și: „Azilele groazei” continuă să facă victime! Acuzații grave într-un centru de îngrijire din București! „Nu mai chemați salvarea, lăsați-i să moară!”

Tot duminică, la ”Asta-i România!”, ajungem, prin intermediul emisiunii și în comuna Vătava, acolo unde vom cunoaște povestea impresionantă a lui Badea Pavel, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din zona Mureșului,

un cioban cu 300 de oi și tot atâtea povești.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

Citește și: Povestea curajoasă a tatălui-erou: Paul își crește singur cei 5 copii, după ce soția i-a părăsit și a plecat cu un alt bărbat: „Am luptat și vreau să lupt în continuare”