Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, destine aruncate la gunoi

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 04 iul 2023, 22:55

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită duminică, de la ora 14:30, să urmărim un material zguduitor, realizat într-o Românie pe care mulți dintre noi nu o cunoaștem, Pata-Rât, locul în care este amplasată rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca.

Nu călătorim în Africa, nici în favelele din America de Sud, și nici într-o altă țară din lumea a treia. Ajungem, prin intermediul emisiunii “Asta-i România!”,   la marginea unuia dintre cele mai dezvoltate orașe din țară, Cluj. Aici, departe de tot ce știm noi că înseamnă civilizație, există de zeci de ani, o altă Românie, una paralelă numită Pata-Rât, un iad din care scapă cine poate. Prin intermediul emisiunii, vom fi martorii unui tablou sinistru, cel de la Pata Rât, un ghetou uriaș aflat la marginea Clujului, locul în care se scriu zilnic povești zguduitoare, și regăsim sute de

destine aruncate la gunoi.

Citește și: Balada mioriței moderne! Ciobanii, telemeaua și făina de greieri! Sătenii din Țara Secașelor încă se mai încăpățânează să mențină vie o tradiție de peste 100 de ani! Oieritul înseamnă stil de viață, muncă asiduă și sacrificiu continuu

Copii aduși pe lume în cutii din carton, crescuți laolaltă cu șobolanii, desculți și murdari, căutând mereu lumina de dincolo de dezastrul în care se află, așa ni se înfățișează mahalaua Cantonului, un labirint de barăci, un adevărat dezastru ecologic, în care supraviețuiesc aproximativ 600 de oameni.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiunea de reportaje prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

Citește și: Noi știm ce mai mâncăm? Țăranii se tem că scandalul roșiilor stropite cu substanțe toxice îi aruncă în faliment și spun că deja clienții ii evita atunci când vin în piețe

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!