Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, când oamenii fac minuni

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 mai 2023, 13:05

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică acesta, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită să urmărim, duminică, de la ora 14:30, drama familiei Blendea din satul Gornovița, județul Gorj, greu încercată de soarta. Se pregăteau de nuntă, de botez și abia terminaseră de renovat casa, când focul le-a luat tot.

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, c ând oamenii fac minuni

Au rămas în urma incendiului doar cu un morman de haine arse adunate în câțiva saci, munca de o viață făcută scrum și gândul că au pierdut tot într-o clipă. Doar

o minune a făcut că bebelușul de numai o luna aflat în casă în momentul incendiului să nu pățească ceva. Din camera copilului numai pătuțul a apucat să fie scos la timp.

Și când nu mai credeau că ceva bun li se mai poate întâmplă, Dumnezeu le-a arătat că nimic nu e prea mult și prea greu atunci când ai oameni cu suflet mare lângă tine. Întreaga comunitate s-a mobilizat și le-a întins o mâna de ajutor, fiecare cum a putut; unii cu materiale de construcție, alții cu haine, sau alimente, alții măcar cu o vorba bună.

Așa au aflat că nu trec singuri prin necaz și durerea e mai ușor de dus când e împărtășită cu alții.

Citește și: Cazul copilului sechestrat și amenințat de propriul tată, a șocat întreaga țară! „Îmi e frică, tati!” De la o banală ceartă în casă și o vorbă aruncată la nervi, până la o adevărată nenorocire, nu e decât un pas

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Tot duminică, la “Asta-i România!” mergem la Slon, jud. Prahova, un sat străjuit de munți și inundat de soarele unei dimineți de primăvară, unde-i vom cunoaște pe Aura și Mircea Brebeanu, doi bucureșteni care și-au dorit să trăiască în ritmurile naturii, la țară.

Pentru aceștia, acasă e casa bunicii, o gospodărie bătrânească așezată pe coasta unui deal înverzit, înconjurată de o grădină plină de flori și pomi fructifiri. Aici, în satul bunicilor, și-au transformat o pasiune în afacere, în podul casei părintești. Au amenajat un mic atelier de cusut, care reprezintă sursa lor de existență, dar și șansa comunității să se dezvolte.

În școala mică se fac oameni mari! Iată povestea impresionantă a cinci copii care învață într-o școală, cât o cămăruță, într-un cătun-fantomă de pe Valea Arieșului, în Țara moților!

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică acesta, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citește și: Povestea impresionantă a celor cinci frați care trăiesc în vârf de munte. Copiii au încetat să mai spere la un trai mai bun