Echipa Asta-i România a mers pe drumul oilor, în Țara Secașelor, acolo unde oamenii încă se mai încăpățânează să mențină vie o tradiție de peste 100 de ani. Pentru familia Crețu, oieritul înseamnă stil de viață, muncă asiduă și sacrificiu continuu. Dar oricât de greu ar fi, ciobanii spun că nu ar da mâncarea de la stână pe cea de la supermarket și nici telemeaua de Sibiu pe făina de greieri.
Baladă mioriței moderne! Ciobanii, telemeaua și făina de greieri! Sătenii din Țara Secașelor încă se mai încăpățânează să mențină vie o tradiție de peste 100 de ani
Echipa Asta-i România a ajuns în județul Sibiu, în Țara Secașelor, un colț de Românie tradițională, în care modernismul n-a ajuns încă să își lase amprenta, să strice rostul ciobanilor din tată în fiu.
Familia Crețu este una dintre puținele care au ales să ducă mai departe oieritul, o tradiție care mai devreme sau mai târziu tot se va stinge.
Sunt vremuri grele dar ei nu se gândesc să renunțe la turmă lor. Merg înainte și fac ceea ce știu de o viață.Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!
La fermă, ziua începe înaintea zorilor și se termină poate tot atunci. Este mereu multă treaba și nu e vreme de stat. Fiecare are sarcinile sale și niciunul nu se da deoparte când e vorba de muncă. Nu există sărbători, sâmbătă sau duminică, e viață grea dar oierii nu și-o pot imagina altfel.
Valer Crețu s-a învățat de mic cu animalele. Fugea de la școală să dea oile vecinului în strungă.