Speranță din cenușă! Se pregăteau de o nuntă, de un botez și abia terminaseră de renovat casa, când un foc blestemat le-a luat totul! Iată povestea cutremurătoare a unei familii greu încercată de soartă, din Gorj 

Author: Ana Filip
Actualizat: 26 mai 2023, 00:59
Foto(4)

Drama lor e drama satului! Când nu credeau că ceva bun li se mai poate întâmpla tot satul le-a sărit în ajutor! Localnicii au pus mână de la mână ca să ridice din cenușă o casă nouă! Iată o lecție de omenie din care avem cu toții de învățat!

Emisiunea de reportaje “Asta-i România” a adus în atenția publicului o poveste impresionantă de viață a familiei Blendea din satul Gornovița, județul Gorj, greu încercată de soarta. Tocmai când se pregăteau de nuntă, de botez și abia terminaseră de renovat casă, membrii familiei Blendea au trecut prin cel mai crunt coșmar, deoarece un foc blestemat le-a mistuit locuința și toată agoniseala de o viață s-a transformat în cenușă.

Speranță din cenușă! Se pregăteau de o nuntă, de un botez și abia terminaseră de renovat casa, când un foc blestemat le-a luat totul

În urma incendiului care le-a mistuit casa, membrii familiei Blendea au rămas doar cu un morman de haine arse adunate în câțiva saci și cu amarul în suflete. Când nu credeau că ceva bun li se mai poate întâmpla tot satul le-a sărit în ajutor.

Localnicii au pus mâna de la mâna că să ridice din cenușă o casă nouă și astfel speranța avea să revină în sufletele celor năpăstuiți de soarta.
Un morman de haine arse strânse în câțiva saci, munca de-o viață făcută scrum și gândul că au pierdut tot într-o clipă. Asta le-a mai rămas. Nici lacrimi nu mai au să își plângă necazul după ce focul blestemat le-a luat tot.

Nenorocirea i-a lovit atunci când credeau că au de toate. Că nu le mai lipsește nimic pentru a fi fericiți și să se bucure unii de alții. Copii, părinți, nepoți, se pregăteau de nuntă, dar aveau să treacă pe lângă moarte, este drama familiei Blendea din satul Gornovița, județul Gorj.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

În școala mică se fac oameni mari! Iată povestea impresionantă a cinci copii care învață într-o școală, cât o cămăruță, într-un cătun-fantomă de pe Valea Arieșului, în Țara moților!

N-au avut timp să realizeze ce li se întâmplă, să își dea seama că nu e un vis, în câteva zeci de minute s-au trezit în cel mai negru coșmar care îi va bântui multă vreme de acum înainte. Au scăpat cu viață dar au rămas doar cu hainele de pe ei. Și când nu mai credeau că ceva bun li se poate întâmplă, Dumnezeu le-a arătat că nimic nu e prea mult și prea greu, așa că drama lor a devenit drama tuturor celor din jur. Întreagă comunitate s-a mobilizat și le-a întins o mâna, fiecare cum a putut, unii cu materiale de construcții, alții cu haine, cu alimente, sau măcar cu o vorba bună. Și astfel, durerea e mult mai ușor de dus când e împărtășită cu alții.

Citește și: Viața la peste o sută de ani! Iată povestea impresionantă a unui bătrânel dintr-un cătun din Vrancea! Acesta nu își arată vârsta decât în buletin

Citește și: Povestea impresionantă a celor cinci frați care trăiesc în vârf de munte. Copiii au încetat să mai spere la un trai mai bun