Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Departe de orice speranță

Author: Lavinia Medrea

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D, emisiunea de reportaje „Asta-i România” ne invită să urmărim povestea dramatică a doi copii, crescuți doar de tată, după ce mama i-a părăsit pentru un trai mai bun.  

Prin intermediul emisiunii „ Asta-i România! ” ajungem în comuna Drăcșenei, jud. Teleorman, la familia Baldovin, compusă din doi copilași, de 4 și respectiv 6 anișori, și de tatăl lor, Dănuț.

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Departe de orice speranță

O familie săracă, dar care încearcă din răsputeri să își ducă traiul de la o zi la alta, într-o încăpere care cu greu se poate numi casă.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, băiatul țesător

Părăsiți de mamă, care a plecat din țară, pentru a-și asigura un trai mai bun, Andreea și Andrei, cei doi copilași ai familiei Baldovin au rămas în grija tatălui. „Toată lumea lor” este într-o casă care stă să cadă, cu două cămăruțe în care bate vântul și intră ploaia, iar tatăl încearcă, cu mari eforturi, să le ofere o viață mai bună.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Bărbatul recunoaște că fiecare zi este o grea încercare, în care învață mereu să fie mai bun pentru copiii lui care au atâta nevoie și de mamă și de tată. Dănuț spune că are grijă cum poate mai bine de copiii săi, face totul pentru că cei mici să nu lipsească o zi de la școală și grădiniță, să fie curați și hrăniți și, pentru că nu are cine să aibă grijă de cei doi copii, bărbatul merge la muncă doar câteva

ore pe zi. Tot ce-și dorește Dănuț este să reușească să renoveze casa care stă să cadă pe el și pe copiii lui.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, falșii terapeuți

Tot duminică, la “Asta-i România!” aflăm care este “trend-ul” extrem de periculos care face ravagii în rândul tinerilor- consumul de energizante. Copii de 8-10 ani sunt dependenți de băuturile dulci, dar periculoase, care se vând mai ieftin că o sticlă de apă.

Săptămâna trecută un copil de 13 ani s-a stins pe terenul de fotbal al școlii, după ce ar fi băut trei energizante, iar un altul a ajuns la spital din același motiv. Nenorocirile vin la câteva zile după ce parlamentarii au decis să interzică vânzarea de energizante minorilor. Legea a fost votată, dar încă nu poate fi pusă în aplicare pentru că președintele țării nu a promulgat-o. Până atunci părinții își strigă disperarea! Cât valorează, de fapt, în România, viața unui copil?

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.