Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, băiatul țesător

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 ian 2024, 16:30

“Asta-i România!” ne invită duminică, de la ora 14:30, într-o nouă ediție a emisiunii, difuzată la Kanal D, să aflăm ce înseamnă tradiția pentru unii dintre tinerii care au ales să fie "altfel" decât majoritatea celor de vârsta lor.

Prin intermediul “ Asta-i România! ” îl vom cunoaște pe Andrei, un tânăr de 18 ani, care iubește tradiția, cu tot ce înseamnă ea, si este printre puținii români care mai țese la război. Echipa emisiunii ajunge în Comuna Izvoare, din județul Dolj, acolo unde-l întâlnim pe pe tânărul care ține în viață o tradiție uitată.

Citește și: Kanal D, lider incontestabil de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Băiatul țesător

Andrei este conștient că ceea face el este ceva pe cale de disparitie, că la sate lumea a aruncat demult, în lada uitării, tot ceea ce pe vremuri bătrânii strângeau cu mare drag în lada de zestre. Primul război de tesut a ajuns în casa tânărului în urmă cu mai bine de doi ani, când Andrei a mers singur prin satele din jur, a bătut din poartă în poartă, și a reușit să adune bucată cu bucată, de pe la bătrâni, piesele atat de necesare.

Apoi s-a folosit de Internet ca să găsească piese pentru războiul de tesut, pe care alții nu le mai foloseau și, în final, a reușit să pună la treaba întreaga mașinărie din lemn, care îi este atât de dragă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, falșii terapeuți

Tot duminică, la “Asta-i România!” îl vom cunoaște pe Florin Stoica, bărbatul care la aproape 60 de ani a ales să ducă o altă viață, departe de tumultul orașului și al civilizației. La hotarul dintre Țara Hațegului și Ținutul Pădurenilor, într-un sat de poveste, dar uitat de lume, într-un vârf de deal, trăiește Florin Stoica, bărbatul care spune că și-a găsit liniștea după care a tânjit toată viața.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.