Dr. Adrian Marinescu, despre Omicron după sărbători în România: „Trebuie să fim mai echilibraţi”

,
 Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu, despre Omicron după sărbători în România

[Sursa foto: Facebook Adrian Marinescu]

Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balș” din Capitală, a vorbit despre Omicron după sărbători în România.


In articol:

Dr. Adrian Marinescu a anunțat ce se va întâmpla cu noua variantă Omicron după România.Medicul a anunțat când va fi lovită țara noastră de această tulpină.

Omicron

Valul Omicron va începe în România în luna ianuarie, spun experții.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: S-a descoperit o nouă variantă a tulpinii Omicron care nu poate fi identificată de testul PCR. Cercetătorii o numesc „Omicronul ascuns”

Adrian Marinescu, despre Omicron după sărbători în România

Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș” din Capitală, a comentat scenariul prezentat de un alt specialist celebru care a arătat că România are un profil epidemiologic foarte asemănător cu Africa de Sud.

Cercetătorului Octavian Jurma susține că Omicron o să ajungă in România cu ocazia sărbătorilor 100% si va fi identificată prin probabil în luna decembrie, cel târziu in luna ianuarie.

Citeste si: Care sunt simptomele unei persoane infectate cu varianta Omicron? Doctorul Streinu-Cercel a făcut anunțul. Totul începe cu o durere în gât

Director medical Institutul „Matei Balș” din Capitală susține că putem deja să-l numim un nou val al pandemiei.

„Cred că trebuie să privim un pic altfel lucrurile faţă de ce a fost acum doi ani. O să conteze numărul de infecții dar o să conteze mult mai mult care sunt forme care întradevăr pun probleme, necesită internare, complicații vom discuta de formele severe şi de paturile de la terapie intensivă.

Dacă se păstrează ceea ce știm deja legat de Africa de Sud şi la cazurile izolate din Europa ar trebui să avem o situaţie mai bună, mă refer la formele severe care vor fi mai puține. Trebuie să fim mai echilibrați să sa știm ce cifre vor conta când ne uitam în fiecare zi la ora 13:00 (n.r bilanț infectări)”, a spus medicul Adrian Marinescu care recomandă prudență în analiza datelor mai ales că există o diferență între populațiile din Africa de Sud şi Europa.

Omicron în România

Potrivit INSP, "în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie, au fost confirmate primele două cazuri cu varianta Omicron: o femeie de 48 de ani, din judeţul Braşov, şi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Vaslui, ambii confirmaţi pe data de 4 decembrie. Cei doi au istoric de călătorie în Africa de Sud şi primovaccinare completă, femeia cu 2 doze, iar bărbatul cu o doză.

La începutul lunii noiembrie, a fost detectată o variantă a SARS-CoV-2 aparţinând liniei Pango B.1.1.529, cu un număr mare de mutaţii ale genei S în comparaţie cu virusul original, pe 26 noiembrie ea fiind desemnată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca variantă de îngrijorare şi a primit denumirea „Omicron”. Până la data de 5 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.524 de secvenţieri, din care 163 în ultima săptămână."

 

Citește-ne pe

Citește și:

Şofer mort într-un accident cu impact devastator în Neamţ. Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

S-au stabilit primele măsuri după ce varianta Omicron a ajuns în România! Testul PCR și carantina sunt obligatorii pentru nevaccinați la intrarea în țară

Mișcări de trupe la Azovstal: Un comandat separatist susține că 10 militari ucraineni au ieșit cu steaguri albe să se predea

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies