Donald Trump s-ar putea confrunta cu o nouă acuzare majora!

Author: Bogdan Frațilă

Indiciile pentru o nouă punere sub acuzare a fostului președinte american Trump sunt din ce în ce mai multe!

Sursa: PixaBay

Indiciile pentru o nouă punere sub acuzare a fostului președinte american Trump sunt din ce în ce mai multe!

Indiciile pentru o nouă punere sub acuzare a fostului președinte american Trump sunt din ce în ce mai multe.

Potrivit presei americane, acest lucru se datorează afacerii care implică dosare guvernamentale secrete. Se spune că anchetatorii ar fi informat echipa lui Trump că acesta este ținta investigației. potrivit unor informații consistente din mass-media, o altă punere sub acuzare împotriva fostului președinte american Donald Trump se apropie. În afacerea privind documentele guvernamentale secrete, echipa anchetatorului special Jack Smith a informat tabăra lui Trump că bărbatul de 76 de ani era ținta anchetei, după cum au relatat "New York Times" și Fox News cu referire la surse anonime.
Acest lucru este văzut ca un semn că o punere sub acuzare a lui Trump în această chestiune ar putea fi iminentă. momentul în care avocații lui Trump au fost informați că fostul președinte este ținta investigațiilor în afacerea documentelor a fost inițial neclar. Cu toate acestea, luni, trei dintre avocații săi au fost văzuți sosind la Departamentul de Justiție. Potrivit presei, aceștia au pledat împotriva unei inculpări a populistului de dreapta în fața reprezentanților ministerului.

11.000 de documente confiscate în luna august

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) a confiscat aproximativ 11.000 de documente, inclusiv unele cu cea mai înaltă clasificare, în timpul unui raid efectuat în august anul trecut la reședința privată a lui Trump, Mar-a-Lago, în statul american Florida. Trump dusese documentele de la Casa Albă la Mar-a-Lago la sfârșitul mandatului său, în ianuarie 2021.Potrivit

unei legi, președinții trebuie să predea arhivele oficiale Arhivelor Naționale după încheierea mandatului lor. Există, de asemenea, reguli legale stricte pentru manipularea documentelor clasificate, inclusiv într-o lege privind spionajul.

Trump consideră că ancheta este motivată politic

Păstrând documentele în locuința sa privată mult timp după ce a părăsit mandatul, republicanul ar fi putut comite o infracțiune penală. Arhivele Naționale au încercat timp de luni de zile să obțină documente din perioada în care Trump a fost în funcție.

Cu doar câteva ore înainte de publicarea informațiilor din presă, Trump, potrivit propriilor declarații pe platforma "Truth Social", pe care a cofondat-o, nu văzuse încă venind niciun demers juridic împotriva sa: "Nimeni nu mi-a spus că voi fi pus sub acuzare și nu ar trebui să fiu, pentru că nu am făcut nimic greșit", a scris el. Investigațiile împotriva sa sunt motivate politic.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Un proces ar putea cădea în timpul campaniei preelectorale

Trump este deja primul fost președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare: În martie, el a fost pus sub acuzare de procuratura districtului Manhattan pentru că a plătit bani pentru tăcere actriței porno Stormy Daniels înainte de alegerile prezidențiale din 2016. Trump neagă o aventură, dar nu și faptul că banii au curs. Acordurile de tăcere între două părți nu sunt ilegale în sine. Cu toate acestea, Trump este acuzat că a contabilizat în mod ilegal plățile, că a încercat să le ascundă într-un mod ilegal și că le-a folosit pentru a acoperi alte încălcări ale legii. Procesul de la New York pentru acuzația de falsificare a registrelor de afaceri în această afacere este programat să înceapă în primăvara anului viitor. procesul ar urma astfel să aibă loc în mijlocul campaniei primare republicane pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024, în care Trump este favorit cert. Trump a afirmat de mult timp că adversarii săi nu fac decât să încerce să îl împiedice să se mute din nou la Casa Albă în 2024.

Fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, și-a anunțat între timp propria candidatură pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale. El s-a confruntat cu fostul său șef în timpul discursului său de candidatură. Trump a trădat principiile conservatoare, a spus el. În ziua luării cu asalt a Capitoliului american, la 6 ianuarie 2021, Trump și-a încălcat îndatoririle oficiale, a criticat fostul său adjunct. La acea vreme, Trump insistase în mod greșit că, în calitate de vicepreședinte, era în măsură să anuleze rezultatul alegerilor din 2020. exact acest caz este anchetat și de anchetatorul special Jack Smith în numele Departamentului de Justiție. El investighează, de asemenea, rolul lui Trump în luarea cu asalt a Capitoliului SUA și eforturile sale de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. O comisie de anchetă recomandase anchete penale. Aceasta îl acuză pe Trump, printre altele, de sedare, obstrucționarea unei proceduri publice și conspirație împotriva guvernului american.

Trump inculpat în scandalul documentelor!

Citește și: Biden si Von Der Leyen 2024? Viitorul relatiilor SUA si EU

Citește și: NATO se grăbește să înarmeze frontierele rusești! Are destule arme?

Citește și: Trump urmeaza sa fie arestat! Raspunsul lui e instigarea revoltelor?

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!