Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 mar 2023, 22:06

A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua

Sursa: Captură YouTube Prima Sport

John Adrian Ene, fost fotbalist, antrenor la Academica Clinceni, s-a stins din viață la doar 52 de ani.

A murit John Adrian Ene, antrenor la Academia Clinceni, în urma unui infarct în somn.

Fostul fotbalist a fost găsit mort în casă de către fiul lui minor.

A murit John Adrian Ene

Anunțul morții lui John Adrian Ene a fost făcut de Teodorov Ionuț, antrenor.

„Da, e adevărat, am aflat și eu în urmă cu câteva momente. Sunt consternat! Un băiat tânăr, de mare caracter, a lucrat la noi ani de zile… Înțeleg că ar fi făcut infarct în timp ce dormea, mi-au zis băieții de la club”, a declarat Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.

Citește și: „Iubitul meu frățior, de ce trebuie sa trecem prin asta?” După ce a intrat în stop cardio-respirator, Ionuț a murit, în urma unui accident produs în Buzău, pe „Drumul Morții”

„Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag! Nu îmi vine a crede, John Ene, cum aseară ne-am salutat și astăzi să se întâmple așa ceva. Of, Doamne! Îți mulțumesc pentru toate vorbele bune și tot ce m-ai învățat! ÎMI ESTE GREU, PRIETEN DRAG, SĂ SPUN ASTA: DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ, JOHNIII!”, a transmis Teodorov Ionuț,

pe Facebook.

„Sunt stupefiat. Nu pot să cred. E incredibil, mai ales că am vorbit acum câteva zile cu el. Aveam o relație de prietenie, lucram de foarte mulți ani împreună. Din 2012, când m-am dus la Clinceni, la Liga a treia. Cred că sunt mai mult de 20 de ani de când mă știu. E incredibil, nu îmi găsesc cuvintele.

Din păcate, am pierdut un prieten adevărat, un frate, un profesionist. Nu-mi găsesc cuvintele… Sunt foarte marcat. Când m-au anunțat ceilalți colegi ai noștri am rămas fără cuvinte.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Avea niște probleme cu tensiunea de ceva timp. Era la tratament, se ținea de el. Acum câteva zile am vorbit cu el și era foarte bine, am râs, am glumit. L-am întrebat ce face, cum este, cum se simte, dacă se ține de tratament.

Avea probleme cu tensiunea și când lucram împreună. Lucrurile se reglau, își revenea, mergea la control. Chiar nu știu ce să mai zic. E prima oară în viața mea când nu pot să îmi găsesc cuvintele.

Citește și: Tragedie fără margini în Harghita! Un fotbalist, în vârstă de doar 12 ani, a murit după ce i s-a făcut rău la antrenament

E greu de acceptat. Am trăit momente foarte frumoase împreună, ne cunoaștem de o viață. Am avut multe satisfacții, bucurii, împreună, am suferit împreună… Era un adevărat camarad, era mereu pozitiv. Sunt în stare de șoc.

Când am promovat, când am obținut calificarea în playoff, doar noi știm cât ne -am chinuit și cât am suferit… Au fost foarte multe momente frumoase, lângă el nu puteai avea momente urâte. Era un om spontan, pozitiv.

Când mă vedea supărat, abătut, venea la mine, mă lua în brațe și îmi spunea:'0 fratele meu, stai liniștit, o să fie bine. Le rezolvă, o să vezi, o să fie totul așa cum o să vrem noi'. Și de obicei așa era. Ne dădea energie.

Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua

La noi, în România, se comentează mult, lumea te judecă după un lucru sau altul, mai bine sau mai prost făcut. După un rezultat mai rău ți se reproșează anumite lucruri… el venea la mine în cameră și îmi spunea: 'încearcă să nu pui la suflet ceea ce ți se spune sau ți se reproșează, pentru că eu cred foarte mult în tine, văd ce faci tu și faci bine ceea ce faci, nu te abate de la ceea ce faci tu, nu te uita în stânga și în dreapta, pentru că ești pe drumul cel bun. Ascultă-l pe fratele tău', asta era vorba lui”, a spus Ilie Poenaru, relatează  Playsport.

Mesaje de condoleanțe pentru John Adrian Ene

Daniel Popa, cel mai tânăr antrenor de fotbal din Liga 1, și-a transmis regretele față de moartea lui John Adrian Ene: „Este incredibil! Aseară îmi aminteam momentele frumoase pe care le-am trăit împreună și acum… Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

John Adrian Ene a fost portar la Steaua, Ceahlăul și FC Brașov. A activat și în Albania, pentru un ani, iar la vârsta de 37 de ani s-a retras de la Dunărea Giurgiu. De aproape zece ani, Adrian Ene era antrenor la Academica Clinceni.