Doliu în lumea boxului! A murit chiar în ring, la debut

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 15 mai 2024, 14:25

Sherif Lawal s-a stins din viață în urma unei lovituri în tâmplă.

Sursa: Unsplash / Johann Walter Nantz

Pugilistul britanic Sherif Lawal s-a stins din viață la vârsta de 29 de ani după ce a căzut în ring în timpul debutul său ca profesionist.

Presa britanică a notat faptul că Sherif Lawal a suferit o lovitură în zona tâmplei în a patra rundă a meciului cu portughezul Malam Varela, la categoria mijlocie, la Harrow Leisure Centre, din Londra.

A murit la primul său meci ca profesionist

Meciul dintre Lawal și Varela a fost cel care a deschis evenimentul, iar din păcate l-a și închis, gala fiind anulată după producerea incidentului tragic.

 „Din păcate, în timpul lupei lui Sherif, acesta s-a prăbuşit şi, în ciuda eforturilor paramedicilor, a fost ulterior declarat mort”, a fost mesajul celor de la Warren Boxing Management, citat de Agerpres.

Cu Sherif Lawal la sol, arbitrul Lee Every a început numărătoarea, însă s-a oprit rapid dându-și seama de starea grave a britanicului. Medicii au intervenit de urgență în ring și i-au aplicat manevre de resuscitare timp de 10 minute, însă fără succes, fiind transportat la spitalul Nortwick Pack unde i-a fost declarat decesul.

„Gândurile tuturor celor implicați în boxul din Marea Britanie sunt alături de familia îndoliată în această perioadă dificilă”, a transmis British Boxing Board of Control.

Pugilistul britanic își începuse cariera în anul 2018, iar anul acesta luase decizia de a trece în circuitul profesionist, la categoria mijlocie.

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox pentru ziua de 15 mai 2024: Rugăciunea rostită pentru însănătoșire grabnică

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: S-a rupt lanțul de iubire! Cristi Tănase a depus actele de divort după ce soția sa a obținut ordin de restricție

Tyson Fury: „Suntem aici pentru a ne face rău unul altuia cu lovituri la cap și la corp”

Marele pugilist Tyson Fury, deținător al centurii The Ring la categoria grea încă din anul 2015, a vorbit și el despre tragicul incident, evidențiind că în astfel de sporturi violente se pot întâmpla astfel de evenimente.

„E ca atunci când oamenii sar cu parașuta. Din când în când parașuta nu se deschide și te izbești de pământ”, a fost declarația experimentatului boxer.

Ulterior Tyson Fury a transmis un mesaj de susținere pentru sportivul mort în ringul de box.

„Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău! Când intri în lumea boxului, știi că e un sport periculos.

De altfel, pentru asta ești plătit, pentru că e primejdios; ți se zguduie creierul.

Nu suntem aici ca să ne gâdilăm unul pe celălalt până murim; suntem aici pentru a ne face rău unul altuia cu lovituri la cap și la corp. Din nefericire, din când în când se mai întâmplă și astfel de lucruri. Cu toții știm în ce ne băgăm”, a completat Tyson Fury.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!