„Doamne, trimite încă un cutremur! Să pună locul ăsta la pământ”. Dorința uluitoare a două fete din Turcia, în timp ce salvatorii căutau supraviețuitori

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 feb 2023, 09:01

Declarațiile lor au fost urmate de deschiderea unei anchete și au fost reținute de polițiștii din Ankara

Sursa: hurriyet.com

Două fete din Turcia s-au rugat pentru ca Turcia să fie zguduită de un nou cutremur, la scurt timp după cele de 7,8 și de 7,6.

În timp ce salvatorii încercau cu disperare să scoată de sub dărâmături supraviețuitorii cutremurelor care au zguduit Turcia pe data de 6 februarie, două fete s-au filmat în timp ce se roagă pentru ca

un nou cutremur să vină și să radă țara de pe fața pământului.

Două fete s-au rugat ca Turcia să fie pusă la pământ de încă un cutremur

Două fete, în vârstă de 17 și de 21 de ani, din Ankara, au intrat live pe o rețea de socializare și au început să se roage pentru ca Turcia să mai fie zguduită de un cutremur, dar care să aibă efecte mult mai dure decât cele care avuseseră loc.

„Doamne, trimite încă un cutremur în țara asta! Sper să fie încă un cutremur, să pună locul ăsta la pământ!”, au spus cele două, în timp ce râdeau.

Citește și: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online

Declarațiile lor au fost urmate de deschiderea unei anchete și au fost reținute de polițiștii din Ankara, conform Hurriyet.

Numărul morților a trecut de 20.000

După doar câteva ore de când Turcia a fost lovită de cutremurul devastator, OMS a anunțat că numărul morților ar putea ajunge la 20.000. În această dimineață, 10 februarie, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Turcia și în Siria a trecut de 21.000.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

În ambele țări, au fost răniți peste 78.000 de oameni și, conform autorităților, cutremurul din Gazientep este cel mai mortal din ultimii douăzeci de ani.

Statele Unite ale Americii vor trimite un ajutor în valoare de 85 de milioane de dolari pentru cele două țări afectate și i-au cerut lui Bashar al-Asaad, președintele Siriei, să permită ajutoarelor să intre în țară.

Majoritatea ajutorului va consta în produce alimentare și în produse de îngrijire medicală, cele care sunt cele mai urgente în astfel de situații.

De asemenea, Statele Unite ale Americii au trimis echipe de salvare în Turcia, dar și: sisteme de purificare a apei, elicoptere, ciocane pneumatice și generatoare de energie.

Andreea Mantea a surprins pe toată lumea: “Am venit să îmi iau rochie de mireasă” Prezentatoarea „Casa Iubirii” a dezvăluit imediat motivul

Citește și: „Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Oamenii din țările arabe au donat și ei, iar numărul a fost mult mai mare decât s-ar fi crezut. Într-o singură zi, aproximativ 185.000 de oameni au făcut donații. Ieri, 9 februarie, valoarea donațiilor ajunsese la peste 115 milioane de dolari, iar banii urmează să fie împărțiți în mod egal între Siria și Turcia.

Mai mult decât atât, pe lângă bani, țările arabe au trimis și: logistică, alimente, provizii sanitare. Țările Irak, Qatar și Kuweit s-au alăturat și ele campaniei umanitare.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!