Dispare clasa zero, se modifica admiterea la liceu. Anuntul noului ministru al Educației despre schimbarile care afectează totii elevii

,

Noul ministru al Educatiei Monica Anisie a anuntat ce schimbari vor fi in ce priveste admiterea la liceu, dar si ce se intampla cu clasa zero.


In articol:

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Monica Anisie a declarat că nu le poate cere elevilor claselor a VII-a să prezintă un portofoliu educațional la începutul liceului pentru că profesorii nu le-au oferit cadrul necesar. Acesta este motivul pentru care noul ministru al Educației militează pentru revenirea la vechiul sistem de admitere la învățământul liceal.

Monica Anisie cere păstrarea Evaluării Naționale în clasa a VIII-a

Legea Educației adoptată în anul 2011 cere elevilor de clasa a VII-a să prezinte la intrarea în învățământul liceal un portofoliu educațional. Ministrul Educației Monica Anisie cere schimbarea aceste legi pe motiv că elevii nu au cum să prezinte acest portofoliu pentru că profesorii nu le-au oferit. Totodată, Ministrul Educației vrea să păstreze actualul sistem de admitere în clasa a IX-a, adică Evaluarea Națională să nu se schimbe.

Citeste si: Anunt important pentru elevi! Se schimba BAC-ul! Ministrul Educatiei a facut anuntul

Citeste si: Schimbări importante în învățământ! Ministrul Educației a făcut anunțul

Este o fierbere în sistem pe tema examenelor naţionale, mai ales pentru elevii de clasa a şaptea pentru admiterea în clasa a noua. Am avut planuri cadru, am avut programe noi pentru aceşti copii şi ar fi trebuit să fie o altă abordare a învăţării şi evaluării. Numai că lucrul acesta nu s-a întâmplat, asta este realitatea şi trebuie să o recunoaştem cu toţii, profesori şi părinţi. Nu ştiu de ce Ministerul nu a avut o politică în sensul acesta şi nu a dus mai departe ceea ce prevedea legea. Nu există acel portofoliu educaţional pe care ar trebui să-l prezinte copii la momentul admiterii în liceu, mă preocupă acest lucru. (…) părerea mea personală este că va trebui să lăsăm lucrurile să curgă în felul în care sunt pregătiţi acum copiii, adică să păstrăm modul în care se realizează evaluarea naţională şi admiterea în liceu pentru aceşti copii şi să prerogăm termenul prevăzut în Legea Educaţiei Naţionale pentru că nu putem să cerem copiilor ceea ce noi, cadrele didactice nu le-am oferit”, a declarat Monica Anisie într-o emisiune la B1 TV, luni, 18 noiembrie, relateaza fanatik.ro.

Ce spune Ministrul Educației despre clasa pregătitoare

Mai departe, având în vedere că venim cu alte planuri cadru şi alte programe, firesc ar fi ca generaţia care intră acum în clasa pregătitoare cu noile planuri cadru şi programe să meargă… ”, a completat ministrul Educației, conform aceleași surse. Cel mai probabil din 2020 clasa pregătitoare, cunoscută ca și clasa zero va fi scoasă, iar copiii care împlinesc 6 ani vor merge direct în clasa I.

sursa: fanatik.ro

Citeste si: Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020

Citeste si: Este OFICIAL! Se măresc alocațiile! Cât vor primi copii după mărire

 

Citește și:

Socant! La Timisoara s-a mai evacuat un bloc in care s-a facut deratizare. Cati copii si adulti sunt in spitale

ULTIMĂ ORĂ Magistrații Tribunalului București au decis: Clotilde Armand rămâne primar

Timisoara: un bebelus, un copil si o mama au murit ca sobolanii in casa, dupa ce blocul a fost deratizat de catre o firma autorizata

Klaus Iohannis, dezbatere inainte de turul doi la alegerile prezidentiale. Cand, unde si cine e invitat

Marian Vanghelie și limba română. Top 5 cele mai amuzante gafe - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies