Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020

,
Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020
Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020

Burse elevi. Guvernul a decis că autorităţile locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor în funcție de bugetul de care dispun, anunță Ministerul Educației Naționale. Astfel, bursele elevilor încep de la 10 lei și pot ajunge la 1.000 de lei.


In articol:

 

Momentan există patru tipuri de burse pentru elevi: burse sociale sau burse de ajutor social, burse de studiu, burse de merit și burse de performanță.

„Etapa fundamentării proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizată anterior apariţiei noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr.

38/2019.

Burse elevi. Prin urmare, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019”, explică Ministerul Educației Naționale.

Autoritățile au decis majorarea burselor primite de elevi în anul școlar 2019-2020.

Citeste si: Sporturi potrivite pentru copii pana in 7 ani. Cum alegem

Citeste si: Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu: schemă de calcul

Citeste si: Alocatii 2020: e oficial, se dau mai multi bani! Ce suma primesc elevii incepand cu anul viitor

Burse elevi. Cine beneficiază de burse școlare

1. Art. 6, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(4) Pot pastra bursa elevii promovati si care au obtinut nota 10 (zece) sau, dupa caz, calificativul Foarte bine la purtare”.

Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020
Burse elevi! Câți bani vor primi elevii în anul școlar 2019-2020

2. Art.13 lit. a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

a) orfani sau bolnavi de TBC si care se afla in evidenta dispensarelor scolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice sau infestati cu virusul HIV

ori bolnavi de SIDA sau care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta ori reumatism articular, handicap locomotor, tulburari din spectrul autist, boli hematologice( hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroza chistica si cu orice alte boli cronice pe care Consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant preuniversitar le pot lua in considerare; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist si avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul scolar.

Citeste si: Alocații 2020. Ministrul muncii anunță mărirea alocațiilor pentru copii

Citeste si: Se taie alocatiile pentru elevi! Cine nu mai primeste bani incepand cu 1 ianuarie 2020

Citeste si: Bani mai multi pentru mii de romani! Cand vor ajunge banii la oamenii care au mare nevoie de ei

3.

Art. 18, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(2) Prin exceptie de la alin. (1), elevii care beneficiaza de burse de studiu pot primi si burse de performanta sau burse de merit. De asemenea, elevii cu cerinte educationale speciale pot obtine bursa de studiu/ merit/ performanta, indiferent daca beneficiaza si de o masura de protectie sociala”.

ART. II Directia Generala Educatie Timpurie, invatamant Primar si Gimnazial, Directia Generala invatamant Secundar Superior si Educatie Permanenta Directia Generala Economica, Directia Minoritati, inspectoratele scolare judetene/ inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti si unitatile de invatamant preuniversitar duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, incepe procesul “dragostei” de 1 milion de Euro

VIDEO| Premierul Belgiei țipă la belgienii nevaccinați: 'Este inacceptabil! A pune în pericol alte persoane este un drept pe care nimeni nu îl poate avea'

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, plaiuri buzoiene, ”Athosul” românesc

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Doctorul minune”, Ali, dubla reusita!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies