Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu: schemă de calcul

,
Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu
Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu

Creștere salariu 2020. În Programul de Guvernare 2018-2020 este prevăzută și majorarea salariului minim la un nivel echitabil.


In articol:

 

Programul de guvernare mai prevede și creșterea ponderii alocate remunerării salariaților în PIB la 38% în 2019 și 40% în anul 2021.

Creștere salariu 2020

Se ia în calcul, ca o variantă echitabilă, ca începând de anul viitor, valoare salariului minim brut pe economie să se facă în raport cu salariul mediu brut.

Citeste si: E oficial! Se da lege: iesi cu 2 ani mai devreme la pensie daca locuiesti in aceste orase

Citeste si: S-a dat lege: se poate iesi la pensie mai devreme, fara penalitati! Ce trebuie sa faci

Citeste si: Este dezastru! Incep concedieri masive: nu mai sunt bani de salarii si pensii. Declaratii oficiale: "Nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare"

Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie modificat codul muncii, acolo unde va fi prevăzut că salariul minim brut va trebui să fie cel puțin 45% din salariul mediu brut.

Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu
Creștere salariu 2020. Cu cât se majorează salariul minim și mediu

Citeste si: E oficial! S-a dat lege: femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani! Cine beneficiaza de reducerea varstei de pensionare

Citeste si: Ajutor nou de la stat: bunicii primesc bani in plus pentru cresterea nepotilor! Suma nu este mica: cat se da lunar

Citeste si: Cum obții ajutor social în România. Cunoste-ti drepturile

"Propunem introducerea în Codul muncii a unui prag minim al raportului salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată / câștig salarial mediu brut la cel puțin 45%, începând cu anul 2020", scrie într-un document al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Guvernul a emis un OUG care majorarea salariilor din construcții: "După data de 1 ianuarie 2020, pentru domeniul construcțiilor, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de minimum 3.000 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună".

 

Citește și:

„Moldovenii” isi pregatesc pasapoartele! Primarul inaugureaza Aeroportul International Gaurenii de Jos cu o ...drona!

Nicușor Dan reia un proiect care a EȘUAT de 2 ori în Capitală

Maurice Munteanu isi pierde rabdarea si este transant in editia din aceasta seara „Bravo, ai stil! Celebrities”: „Mai, fetita, tu nu intelegi ce iti spun!”

Simona Halep are Covid-19! Prima declarație a româncei

Live Stream Online Puterea dragostei - Editia de sambata, 31 octombrie - Prima parte - VIDEO. Cristina Mihaela anunta cuplul favorit al lunii octombrie!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies