Detoxifiere cu pepene roșu. Cum se ține cura și care sunt beneficiile

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 iul 2022, 13:32

Ce beneficii are cel mai consumat fruct al verii?

Sursa: pexels

Pepenele roșu este cunoscut pentru cantitatea de apă pe care acesta o are în componența lui.

Acest fruct este unul dintre cele mai consummate pe parcursul verii deoarece este revigorant și oferă hidratare.

Ce conține pepenele roșu și câte calorii are

Pe lângă faptul că oamenii adoră să îl consume pentru gustul dulce și totuși răcoros pe care acesta îl are, beneficile pe care consumul de pepenele roșu le are, îl face să fie pe primul loc în preferințele fructelor de vară.

Pepenele roșu are în componența sa minerale necesare organismului uman precum magneziu, potasiu, fibre, acid folic și licopem. Licopemul este un foarte bun antioxidant și este descoperit că ajută la protecția împotriva anumitor tipuri de cancer, dar și la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Aproximativ 150 de grame de pepene roșu conține doar 43 de calorii, 0 grăsimi, fibre, carbohidrați (doar 9 grame de zahăr), calciu, fier și nelipsitele vitamine A și C, conform doc.ro.

Citeste si: Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească

Cum se ține cura de detoxifiere cu pepene roșu

Cura de detoxifiere are două etape, la sfârșitul cărora veți pierde 3-4 kilograme.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prima etapă durează 5 zile, nu mai mult, nu mai puțin și în aceasta se va consuma exclusive pepene roșu. Cantitatea de pepene roșu nu trebuie să fie mai mare de 3 kilograme pe zi. Această etapă ajută la eliminarea toxinelor și a apei în exces.

După ce prima etapă este finalizată, începe cea de-a doua care va dura 2 zile, în care va trebui să avem 3 mese pe zi și două gustări ce vor fi constituite, preferabil, din pepene roșu, potrivit frunza-verde.ro.

Această rețetă nu este recomandată persoanelor ce au pietre la rinichi sau suferă de diabet.

Citeste si: Ce mâncăm în post astfel încât să nu ne îngrășăm? Am aflat de la nutriționistul Wasim Nazer, invitat la Dimineața cu noi, 25 martie 2022. Iată cele mai bune sfaturi!

Ce beneficii are detoxifierea cu pepene roșu

Această dietă va ajuta cu acneea,  nefrita, pielita si pielonefrita, reumatism, pietre la bilă, colită. Consumul într-o cantitate mare a pepenelui roșu are rolul de a hidrata corpul, ceea ce ajută la prevenirea insolației, prevenirea cancerului, datorită numărului ridicat de antioxidanți pe care acesta îl conține, regenerarea părului și a pielii, îmbunătățește digestia, previne inflamarea, potrivit doc.ro.

Citeste si: Cele mai bune smoothie-uri pe care să le faci vara, când vremea este caniculară

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!