Temperaturile din termometre sunt tot mai ridicate, ceea ce face ca insolația și deshidratarea să devină o problemă pentru oamenii ce își doresc să petreacă mai mult timp afară. Iată câteva metode prin care vă puteți proteja de caniculă, în această perioadă toridă a anului.
Cum ne protejăm de valul de căldură al lunii iunie
Oamenii au așteptata vara pentru a petrece mai mult timp afară, însă temperaturile ridicate din termometre pot crea foarte multe probleme pentru oamenii ce nu se protejează de caniculă.
În această perioadă a anului, hidratarea este extrem de importantă, în cazul în care ne dorim ca organismul nostru să aibă o bună funcționare. Este indicat ca pe parcursul zilei să bem apă plată și să evităm cât mai mult să bem băuturi alcoolice și carbogazoase, deoarece acestea pot accentua senzația de deshidratare a corpului.
În intervalul orar 10:00- 16:00, razele ultraviolete sunt extrem de puternice, motiv pentru care trebuie să ne minimalizăm expunerea la soare în acea perioadă. Dacă totuși este necesară deplasarea noastră prin soare, nu trebuie să uităm să aplicăm protecție solară, astfel încât să minimalizăm arsurile solare, insolația sau cancerul de piele, ce pot fi cauzate de expunerea îndelungată la soare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: ANM a făcut anunțul: Cum va fi vremea la finalul verii?
Este indicat să aplicăm crema de soare cu 15 minute înainte de a ne expune la soare, iar în cazul în care transpirăm sau stăm în apă, atunci trebuie să reaplicăm protecția solară din două în două ore sau chiar mai des.
Hainele pe care le purtăm în zilele toride de vară sunt foarte importante, deoarece acestea pot accentua căldura. Pentru a minimaliza senzația de căldură, este recomandat să purtăm haine deschise la culoare și din materiale subțiri, precum bumbac sau in, potrivit canal33.ro.
Care sunt simptomele insolației?
Insolația poate avea loc atunci când ne expunem corpul la temperaturi ridicate pentru perioade lungi de timp sau atunci când facem efort fizic la temperaturi ridicate, fiind un mod de supraîncălzire a corpului. Primele simptome ale insolației sunt: greață, vărsături, piele înroșită, respirație rapidă, temperatură ridicată a corpului sau durere de cap.
În situațiile în care simțiți aceste simptome, atunci este important să încercați să vă răciți, folosind comprese reci aplicate pe piele sau apă rece și gheață.
Dacă vă aflați la soare, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă deplasați într-un loc umbrit și să vă îndepărtați o parte din îmbrăcămintea pe care o aveți.