Ce mâncăm în post astfel încât să nu ne îngrășăm? Am aflat de la nutriționistul Wasim Nazer, invitat la Dimineața cu noi, 25 martie 2022. Iată cele mai bune sfaturi!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 mar 2022, 12:45

Nutritionistul Wasim Nazer a explicat cum putem manca de post astfel incat sa nu ne ingrasam

Sursa: Captură KANAL D

Nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum ar trebui să combinam alimentele de post astfel încât să nu ne îngrășăm în această perioadă!

Ne aflăm în plină perioadă de post, când multă lume începe să consume alimente de post, sau să țină regim pentru a slabi. Însă foarte multe persoane care țin post se îngrașă în această perioadă deoarece fac anumite greșeli în combinarea alimentelor și a mâncărurilor de post.

Cum mâncăm în post astfel încât să nu ne îngrășăm? Am aflat de la nutriționistul Wasim Nazer, invitat la Dimineața cu noi, 25 martie 2022

Invitat astăzi în platoul Dimineața cu noi, nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum ar trebui să realizăm și să combinam mâncărurile de post astfel încât să nu riscăm să ne îngrășăm în această perioada. Iată ce greșeli au tendința să facă multe persoane în perioada postului:

"Ce greșeli facem? Nu avem alegeri bune! Mâncăm cartofi, iarăși cartofi, fasole! Mâncărică de cartofi, mult amidon, mult zahăr, atunci trebuie să avem alte alegeri care sunt mai sănătoase! Să profităm de 40 de zile astfel încât să slăbim nu să ne îngrășăm!"

, a spus nutriționistul Wasim Nazer.

Întrebat dacă putem ține o dietă în perioada de post, nutriționistul a precizat că este posibil și totodată se poate recurge și la o detoxifiere a ficatului, extrem de benefică în după anotimpul rece când s-au consumat alimente și mâncăruri mult mai grase și sățioase.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

"Există și o detoxifiere pentru ficat, pe care o putem ține de trei sau de șase zile, pentru a curată ficatul și toate pietrele, toate grăsimile care sunt depuse pe el și atunci profităm de mai multe lucruri deodată!", a spus nutriționistul.

Citeste si: Moment incendiar la Dimineața cu noi, 25 martie 2022. Trupa Vogue a făcut senzație în platou. George Tănase a rămas cu gura căscată

Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023: Se mănâncă pește în doar două zile. Iată despre ce sărbători este vorba

Printre alimentele recomandate în perioada de post de către nutriționistul Wasim Nazer se numără în primul rând legumele, fructe, însă nu foarte multe, mai ales pentru cei care țîn și o dietă. De asemenea să înlocuim orezul cu bulgur, deoarece are puține calorii și multe fibre și ajută la slăbit. Iată care sunt cele mai potrivite mâncăruri de post care nu ne vor îngrașă și care pot fi consumate în această perioada:

Citeste si: Dimineața cu noi, 25 martie 2022. Viviana Sposub prezintă horoscopul zilei. "Vești bune din partea astrelor" Iată cele mai bune sfaturi de la astrologul Alexandra David