Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 04 apr 2023, 03:15

Salată de vinete fără maioneză

Sursa: peexls.com

Salată de vinete fără maioneză, cea mai gustoasă rețetă turcească. Rapidă și sănătoasă, aceasta rețetă de salată de vinete fără maioneză va deveni gustarea preferată în zilele călduroase de vară.

Cu sau fără maioneză, salata de vinete este nelipsită de pe mesele festive ale românilor, iar vara se transformă într-una dintre cele mai populare feluri de mâncare obținute din vinete.

Vă propunem astăzi o rețetă de salată de vinete fără maioneză pe care sigur o veți îndrăgi. Rapidă și sănătoasă, aceasta este cea mai gustoasă rețetă turcească de vinete fără maioneză, numai bună de pregătit în zilele călduroase de vară.

Citeste si: Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște

Rețetă turcească: Salată de vinete fără maioneză 

 

Baba Ganoush. Rețetă turcească de salată de vinete fără maioneză 

Vă propunem o alternativă sănătoasă la tradiționala salată de vinete pe care românii o fac de obicei cu maioneză din belșug. Baba Ganoush este cea mai gustoasă rețetă turcească de salată de vinete fără maioneză, în care acest ingredient se înlocuiește cu pasta de susan- Tahini.

Opțional, la această rețetă de salată de vinete fără maioneză se poate adăuga și o lingură generoasă cu iaurt, de preferat grecesc. 

Astfel, acestă salată de vinete fără maioneză nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă, o gustare numai bună de pregătit în zilele călduroase de vară. 

Această rețetă turcească de salată de vinete fără maioneză necesită câteva ingrediente simple și câțiva pași ușor de urmat. 

Citeste si: 7 rețete delicioase cu rubarbă. Profită și tu de beneficiile acestui aliment-minune

Salată de vinete fără maioneză. Ingrediente 

Pentru această rețetă de salată de vinete fără maioneză avem nevoie de următoarele ingrediente:

-  2 vinete mari

- 2 linguri ulei de măsline

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat

 - 3 linguri pastă de susan

 - 2 căţei usturoi

 - sucul unei lămâi

 - câteva fire pătrunjel

 - sare

 - piper 

Opțional: 1 lingură de iaurt grecesc 

Mod de preparare salată de vinete fără maioneză 

Modul de prepare al salatei de vinete fără maioneză este unul rapid și ușor și necesită respectarea câtor pași simpli la finalul cărora vă veți bucura de cea mai gustoasă salată de vinete fără maioneză. 

Cel mai important pas în prepararea salatei de vinete fără maioneză este coacerea vinetelor, pe care o puteți realiza, în funcție de preferință, fie la cuptor, fie pe grătar. Sigur, nimic nu egalează gustul vinetelor coapte pe grătar, dar vă garantăm că această rețetă va ieși gustoasă indiferent de modul în care veți alege să coaceți vinetele. 

După ce vinetele au fost coapte, se lasă la scurs aproximativ 30 de minute. Salată de vinete fără maioneză se poate pregăti apoi fie cu ajutorul unui blender sau unui mixer, în funcție de textura pe care doriți să o obțineți. 

Imagini dureroase cu Mioara Roman în scaunul cu rotile. Ce gest a făcut fiica Oanei Roman pentru bunica ei

Într-un bol se adaugă vinetele copate și lăsate la scurs în prealabil, alături de care se pun toate celelalte îngrediente și se mixează până se oține textura dorită. 

La final, puteți decora salata de vinete fără maioneză cu câteva boabe de rodie și cu pătrunjelul tocat mărunt. 

Citeste si: Rețeta de tort ”Constantin și Elena„. Acesta este cel mai gustos tort pentru cei care poartă numele Sf Constantin și Elena