Când se oprește creșterea la fete? Află până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

,
cresterea la fete
Află până la ce vârstă pot crește fetele în înălțime [Sursa foto: canva.com]

CREȘTEREA LA FETE. Iată până la ce vârstă mai pot lua în înălțime fetele, dar și când se oprește, în general, creșterea la fete.


In articol:

CREȘTEREA LA FETE. În cazul fetelor, pubertatea începe mai devreme decât la băieți, astfel că și dezvoltarea acestora se face într-un ritm ușor diferit. Iată când se oprește creșterea la fete și care este vârsta maximă până la care mai pot lua în înălțime.

CREȘTEREA LA FETE. Până la ce vârstă cresc fetele? Totul despre creșterea în înălțime

CREȘTEREA LA FETE. În cele mai multe dinte cazuri, creșterea în înălțime la fete debutează în jurul vârstei de 10 ani. Studiile dezvoltate de specialiști de-a lungul timpului au arătat că există un puseu de creștere accelerată înainte de începerea menstruației, vârful de creștere în înălțime fiind în jurul vârstei de 12 ani. Practic, cele mai multe dintre fete se dezvoltă foarte mult în intervalul 10-14 ani. După ce depășesc această vârstă, creșterea în înălțime la fete se face într-un ritm mai puțin alert, putând să crească cu maximum 2,5 centimetri pe an. 

CREȘTEREA LA FETE. Specialiștii spun că, în general, creșterea la fete se oprește undeva între 14 și 16 ani, atunci când acestea ating înălțimea unui adult. Diferența este foarte mare între fete și băieți, având în vedere că în cazul băieților, creșterea în înălțime se poate prelungi chiar și după 18 ani.

Acest lucru se explică prin faptul că, la fete, puseul de creștere începe cu aproximativ 2 ani mai deveme decât la băieți. 

CREȘTEREA LA FETE. Statisticile arată că, de obicei, fetele pot crește cu 28 de centimetri în timpul pubertății. Evident, această dezvoltare ține foarte mult și de genetică. Specialiștii sunt de părere că procesul de creștere, atât la fete, cât și la băieți este influențat în proporție de 80% de genele moștenite de la părinți, în timp ce restul de 20% reprezintă factori ca alimentația sau mediul în care se dezvoltă copilul.

Acesta este motivul pentru care se recomandă ca cei mici să aibă un stil de viață sănătos, o alimentație corectă și să facă sport ori de câte ori au ocazia. 

pana la ce varsta cresc fetele
La fete, pubertatea începe în jurul vârstei de 8 ani[Sursa foto: pexels]

Citeste si: DESCOPERĂ: Când se oprește creșterea la băieți? Iată până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

CREȘTEREA LA FETE. Când începe pubertatea la fete?

CREȘTEREA LA FETE. În cazul fetelor, pubertatea poate să înceapă de la o vârstă foarte fragedă, mai exact de la 8 ani. Începând cu această vârstă, organismul fetelor trece printr-o serie de schimbări. Pubertatea la fete durează destul de mult, perioada cu cele mai multe modificări fiind între 8 și 13 ani, oprindu-se la 16 ani. 

CREȘTEREA LA FETE. Primul semn care anunță începerea pubertății este dezvoltarea sânilor. Între 12 și 16 ani, sânii pot ajunge la dimensiunea maximă. Un alt semn al pubertății este apariția părului pubian și axilar, urmat de apariția menstruației, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai importante modificări. În timpul pubertății, pielea își poate schimba aspectul, astfel că majoritatea adolescentelor se pot confrunta cu tenul gras, aceasta fiind perioada în care poate să apară acneea. 

CREȘTEREA LA FETE. La fel cum se întâmplă și la băieți, apar modificări și în cazul fetelor la nivelul musculaturii și posturii, astfel că șoldurile și pelvisul se lățesc.

Citeste si: Până la ce vârstă cresc băieții

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Varstele vaginului: schimbarile de la 20, 30 si 40 de ani

Dacian Cioloș o vrea ministrul Educației, dar nu a fost în stare să treacă nici măcar examenul parlamentarilor

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Desi avea 7 ani fetita ei avea deja sanii neobisnuit de mari pentru varsta ei. Mama s-a ingrijorat si a mers la spital, ca sa vada daca e normal asa ceva. A iesit de acolo...

Ce spun sanii despre sanatatea ta?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies