Decizia prezentării certificatului verde la intrarea în sediile Parlamentului European este suspendată temporar. Iată ce persoane sunt scutite de la această măsură

,
Covid

Decizia prezentării certificatului verde la intrarea în sediile Parlamentului European este suspendată temporar. Iată ce persoane sunt scutite de la această măsură

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentul a decis, duminică seară, ca certificatul verde să nu mai fie prezentat de persoanele care l-au contestat la Tribunalul Uniunii Europene.


In articol:

Parlamentul European a transmis că certificatul verde nu va mai trebui să fie prezentat de anumite persoane la intrarea în sediile Parlamentului European, decizie luată de președintele Tribunalului Uniunii Europene, în urma unei ședințe.

„Serviciul juridic al Parlamentului European a primit astăzi comunicarea oficială a deciziei luate de preşedintele Tribunalului UE. Această decizie se aplică doar persoanelor care au contestat la Tribunal măsura Parlamentului European şi prevede suspendarea temporară a măsurii privind solicitarea certificatului la intrarea în sediile Parlamentului European”, a transmis Parlamentul European.

Persoanele care sunt scutite de prezentarea certificatului verde trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19

Persoanele scutite de prezentarea certificatului verde la intrarea în sediile Parlamentului European vor putea intra doar dacă prezintă un test PCR negativ sau fac pe loc un test rapid, al cărui rezultat trebuie să fie negativ.

Covid

Cristian Terheș

[Sursa foto: Facebook Cristian Terheș]

„Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului.

Citeste si: Raed Arafat, despre momentul în care se preconizează încheierea pandemiei în România: "Nu pot spune că 2022 este anul în care România va reveni la normalitate"

Acțiunile de suspendare și anulare a acestei decizii au fost deschise atât de către o serie de europarlamentari, cât și de o serie de angajați ai Parlamentului European, toți aceștia fiind reprezentați de firma de avocatură <<Notre Bon Droit>>”, a scris Cristian Terheș, membru al Parlamentului European, pe pagina sa de Facebook.

Certificatul verde, măsură abuzivă pentru unii europarlamentari

Cristian Terheș a mai declarat că această măsură abuzivă a fost refuzată atât de sindicatele angajaților din Parlament, cât și de europarlamentari. Câțiva europarlamentari au trimis o scrisoare președintelui Sassoli în care cereau eliminarea măsurii abuzive.

Citeste si: O țară din Uniunea Europeană a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea

„Biroul Parlamentului European, intr-o actiune abuziva ce a avut sprijinul majoritatii grupurilor politice, cu precadere PPE (unde e PNL), Renew (unde e USR) si S&D (unde e PSD), a decis pe data de 27 octombrie 2021 ca in incinta Parlamentului European de

la Bruxelles, Strasbourg si Luxembourg nu se va putea intra decat daca se prezinta la intrare Certificatul Verde. Decizia se aplica, incepand cu data de 3 noiembrie, atat europarlamentarilor, cat si angajatilor si vizitatorilor in Parlamentul European”, a mai scris acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

Criză de muştar Dijon în Franţa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului! La ce prag de vaccinare se deschid școlile de luni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies