Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

,
Covid

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în unitățile școlare începând cu 21 noiembrie, cu toate că orele vor începe pe 8 noiembrie.


In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se ia în considerare vaccinarea a 60% din personalul unităților școlare pentru a continua orele în format fizic. Acesta a mai subliniat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România au o rată de vaccinare de peste 60%.

În perioada 21- 25 noiembrie, vor ajunge 9 milioane de teste de salivă în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie, urmând ca testarea să fie efectuată de două ori pe săptămână, atât pentru elevi, cât și pentru personalul din școli.

Citeste si: Breaking News! Elevii se întorc fizic la școală de luni, însă doar în unitățile în care 60% din personal este vaccinat. Restul, fac școală online! Lista completă a unităților de învățământ care își reiau activitatea

Decizia începerii cursurilor în format fizic va fi luată de Consiliile de Administrație ale școlilor, condiția fiind ca rata de vaccinare să fie de cel puțin 60% în rândul personalului. În caz contrar, cursurile nu pot fi reluate în format fizic.

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, începând cu 21 noiembrie

Covid

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

„La clasa a VIII-a, din trei teze rămân două. Clasele V, VI și VII aveau și înainte două teze – la limba română și la matematică. Dacă cineva poate să aleagă să scoată una din cele două teze… noi n-am găsit soluția asta. Clasa a VIII-a avea trei, rămâne cu două. Asta la gimnaziu.

Mâine vom face publică și lista tezelor, pentru că tezele care rămân, vor rămâne la decizia Ministerului Educației. La liceu, din patru teze rămân trei.

Citeste si: Ce scenarii ia în considerare Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie? Formatul online este ultima variantă care se ia în considerare

Direcția Generală Învățământ Preuniversitar a analizat deja, caz cu caz, filieră cu filieră și avem deja decizia, ea va fi făcută publică mâine la ora 10:00. Toate liceele, cu excepția celor pe filiera tehnologică, aveau patru teze și avea numărul redus la trei teze.

De asemenea, materia pentru examenul național de Bacalaureat, sau pentru Evaluarea Națională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an școlar, deci este deja periată programa de examen, și va rămâne periată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul de ultimă oră făcut de Klaus Iohannis despre vacanța elevilor! Când se întorc elevii în clase

Cine este blonda seducătoare care rupe șoselele din Marea Britanie la volanul TIR-ului (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Spitalele sunt în criză de oxigen! Florin Cîțu vine cu soluții de urgență: „Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies