Spitalele sunt în criză de oxigen! Florin Cîțu vine cu soluții de urgență: „Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”

,
Florin Cîțu

Spitalele sunt în criză de oxigen! Florin Cîțu vine cu soluții de urgență: „Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Florin Cîțu, premierul interimar al României, a venit cu o soluție pentru criza de oxigen din spitale. O măsură foarte bună ar fi utilizarea de oxigen industrial pentru pacienții care suferă de COVID-19.


In articol:

Florin Cîţu a avut o ședință cu reprezentanţii producătorilor de oxigen, pentru a discuta despre ce măsuri pot fi adoptate în vederea crizei de oxigen din spitale.

Criză de oxigen în spitale! Florin Cîțu a discutat cu reprezentanții producătorilor de oxigen pentru a găsi soluții

„Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici. Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice”, a precizat Florin Cîţu.

Citeste si: Pandemia de coronavirus ar putea lua sfârșit în 2022! Experții în sănătate au dat verdictul

„Pentru a preîntâmpina, în viitor, probleme legate de asigurarea necesarului de oxigen în sistemul medical, am cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen, așa cum este firesc să ai soluții de rezervă, având în vedere că multe unități sanitare dispun în prezent de o singură sursă.

Citeste si: Va intra România într-un nou lockdown? Ministerul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut precizări în acest sens: „Încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese”

Mulțumesc producătorilor de oxigen pentru efortul din această perioadă, pentru deschidere și propuneri!”, a încheiat premierul interimar, Florin Cîţu.

Situație critică la Spitalul Județean din Buzău. Numărul pacienților depășește capacitatea spitalului

Ambulanța

Spitalul Județean din Buzău este plin de pacienți infectați cu COVID-19

[Sursa foto: Facebook Ambulanța]

Lucrurile nu stau prea bine la Spitalul Județean din Buzău. Medicii şi ambulanţierii nu mai reușesc să reziste în fața numărului mare de pacienţi infectați cu COVID-19 și cu solicitările medicale. Curtea Spitalului Judeţean Buzău plină de ambulanțe și de mașini personale care aduc pacienți cu lipsă de oxigen în permanență.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, se va întruni cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dat fiind faptul că țara noastră este pe primul loc în lume la decese cauzate de COVID-19.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce nu trebuie să faci dacă ai Covid-19? Medicul Cristian Băicuș a făcut anunțul pentru toți românii

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

De unde pot descărca declarația pe propria răspundere persoanele nevaccinate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies