Ce scenarii ia în considerare Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie? Formatul online este ultima variantă care se ia în considerare

,
Covid

Ce scenarii ia în considerare Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie? Formatul online este ultima variantă care se ia în considerare

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Educației dorește reluare orelor de cursuri în format fizic de la 8 noiembrie spune Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerului Educației.


In articol:

Ministerul Educației dorește ca elevii să revină fizic la școală de pe 8 noiembrie. Școala în regim online este ultima variantă care se ia în considerare.

„În funcție de datele de la acel moment, putem opta fie pentru învățământ față în față, în condițiile ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în vigoare, fie învățământul online, dar asta este, din nou, ultima opțiune pe care ne-o dorim.”, a declarat Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerul Educaţiei.

Încep elevii școala fizic, pe 8 noiembrie, sau rămân la formatul online?

Covid

Rămân elevii la școala online?

[Sursa foto: PixaBay]

„Este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație. Acum un an, de pildă, nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație, prin urmare nu facem decât să încercăm să ne adaptăm la situație pentru că, așa cum știm cu toții, este destul de imprevizibilă. Deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”, a precizat Sorin Ion, atunci când a fost întrebat ce se va întâmpla în cazul în care va apărea un nou val de infectări cu COVID-19.

Care este motivul pentru care s-a instaurat vacanța forțată de două săptămâni

Sorin Ion a răspuns și celor care l-au acuzat că, prin vacanța forțată de două săptămâni,  „s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”.

Citeste si: Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

„Întreținerea școlilor nu scade semnificativ, pentru că în această perioadă personalul didactic, nedidactic

și didactic auxiliar nu are obligația să-și ia concediu, prin urmare pot merge la școală astfel încât școlile nu sunt închise. În ceea ce privește plata pentru părinți, nu este în sarcina Ministerului Educaţiei, prin urmare noi nu am luat în calcul la factorii care au dus la această decizie, nu am luat în calcul acest lucru”, a declarat Sorin Ion.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Raed Arafat, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu, acuzați de discriminare față de elevi. Părinții au depus plângere împotriva lor

Legea offshore a fost publicată în Monitorul Oficial: Extracția gazelor din Marea Neagră poate începe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Guvernul va băga în vacanţă forţată şi şcolile private. Dan Vîlceanu: „A fost această scăpare, o vom reglementa luni”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies