Cutremur miercuri, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs seismul

,
Cutremur miercuri, în România

Cutremur miercuri, în România

Un cutremur s-a înregistrat miercuri, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur a avut loc miercuri, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău și a înregistrat magnitudinea ml 3.1.

Citeste si: Cutremure în lanț în România, luni. Seismele s-au resimțit în mai multe orașe din țară

Cutremur miercuri, în România

Seismul a avut loc miercuri, în ziua de 28 septembrie, la ora 11:14:35 (ora locală a României). Acesta s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău și a înregistrat magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 115km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 80km NE de Ploiesti, 114km S de Bacau, 115km V de Braila, 116km V de Galati, 130km N de Bucuresti, 155km NE de Pitesti, 190km E de Sibiu, 195km SV de Iasi, 195km N de Ruse.

Val de cutremure luni în România

Două  cutremure s-au înregistrat în România, luni.

Seismele s-au resimțit în mai multe orașe din țară, anunță Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Al doilea cutremur a avut loc luni seara, la ora 21:32:27 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 108km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 118km S de Bacau, 127km V de Braila, 128km N de Bucuresti, 128km V de Galati, 144km NE de Pitesti, 177km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 200km SV de Iasi.

Primul seism a avut loc, luni,  în ziua de 26 septembrie, la ora 16:49:51 (ora locală a României), s-a produs în Transilvania, Covasna.

Cutremurul cu magnitudinea ml 2.8 și a avut loc la adâncimea de 103km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km NE de Brasov, 99km N de Ploiesti, 103km SV de Bacau, 144km NE de Pitesti, 148km E de Sibiu, 156km N de Bucuresti, 161km V de Galati, 163km NV de Braila, 188km SV de Iasi, 215km SE de Cluj-Napoca.

Seisme frecvente în România

România are un risc  seismic major  în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Citeste si: Cutremur în această dimineață, în România! În ce zone s-a înregistrat seismul și ce magnitudine a avut

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Zelenski 'forjează' puternic pe ideea înființării unui tribunal special pentru judecarea Rusiei

Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Cutremur în această dimineață, în România! În ce zone s-a înregistrat seismul și ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies