Cutremur în această dimineață, în România! În ce zone s-a înregistrat seismul și ce magnitudine a avut

Author: Lavinia Medrea

Cutremur în această dimineață, în România

Sursa: PixaBay

Azi-noapte, în Vrancea, a avut loc un cutremur. Iată magnitudinea înregistrată și zonele în care seismul a fost resimțit.

Conform principalelor informaţii transmise de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut loc  azi-noapte, la ora 01:29, în Vrancea.

Cutremur în România, Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 77 de kilometri şi a înregistrat o magnitudine de trei grade pe scara Richter.

Cutremurul a putut fi resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 89km S de Bacău, 104km NE de Ploiești, 115km V de Galați, 119km NV de Brăila, 155km N de București, 170km SV de Iași, 173km NE de Pitești, 193km E de Sibiu, 218km SV de Chișinău.

Citeste si: Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

În luna septembrie a acestui an, în România s-au înregistrat 15 cutremure, care au avut magnitudini cuprinse între 2- 4,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din anul 2022 a avut loc pe 16 ianuarie și a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

Seismul a putut fi resimțit și în Capitală.

Încă un cutremur în România, miercuri seară

Un alt cutremur a avut loc miercuri seara, în România, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a fost înregistrat miercuri, la ora 17:21, în zona seismică Vrancea, Buzău, a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 118 kilometri.

Cutremurul a putut fi resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 63 km E de Brașov, 80 km NE de Ploiești, 112 km S de Bacău, 127 km V de Brăila, 128 km V de Galați, 133 km N de București, 148 km NE de Pitești, 178km E de Sibiu, 195 km SV de Iași și 198km N de Ruse.

”Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan au fost: Albert, te iubesc!” Romanița Iovan, despre noaptea fatidică în care soțul ei a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Citeste si: Cutremur puternic de 7.6 pe Richter în Mexic, în aceeaşi zi în care comemorau victimele altor două seisme, în 1985 și 2017- Peste 10.000 de oameni au murit

În România, există un risc seismic major când vine vorba de cutremurele care înregistrează o magnitudine cuprinsă între 6- 7 grade pe scara Richter.

Astfel, seismicitatea din România este clasată în mai multe zone de centru: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud. 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies